Het Melchester Rovers Roy Race jaren '80 voetbalshirt

Stel je eens voor dat het voetbalshirt van jouw favoriete stripfiguur ook echt uitgebracht wordt zoals het shirt van Sjakie van de Wondersloffen van Sjakie of het voetbalshirt van Kick Wilstra? In Engeland doen ze het gewoon. Daar is ‘’Roy of the Rovers’’ de voetballende stripheld en zijn shirt is nu uitgebracht! Het voetbalshirt is ook nog eens van Nederlandse makelij. COPA Football, bekend om haar super vette collectie retro voetbalshirts, heeft een speciaal Roy of The Rovers retro voetbalshirt gelanceerd. Wil je alles weten over dit shirt? Check het hieronder.

Roy of The Rovers voetbalshirt

Roy of the Rovers, die in Nederland overigens bekend staat als Rob van de Rovers, is een Britse stripreeks, geschreven door Frank S. Pepper. De stripreeks gaat over een Melchester Rovers speler/manager Roy Race (in het Nederlands Rob Ridder). Deze strip verscheen voor het eerst in het Engelse weekblad Tiger in 1954 en werd daarna door IPS en Fleeway uitgebacht in een wekelijks en maandelijks magazine, zoals we dat tegenwoordig kennen met bijvoorbeeld de Donald Duck. De laatste strip over Roy Race als voetballer werd in 1993 gepubliceerd. De Engelse ster moest toen noodgedwongen afscheid nemen doordat hij zijn voet verloor bij een helicoptercrash. De jaren erna kwam het magazine alleen nog maar maandelijks uit en daarbij werden de avonturen van Roy Race als manager en zijn zoon Rocky als speler bij Melchester Rovers gevolgd. In Engeland is Roy of the Rovers een van de populairste strips van de vorige eeuw. Hoewel er verschillende merchandising artikelen rondom Roy Race zijn uitgebracht (zoals een computerspel, een single, een quiz, subbuteo poppetjes en een bordspel), is er nog nooit een voetbalshirt van Melchester Rovers uitgebracht.

Vanaf nu is dat verleden tijd! Roy Race, de absolute stripheld werd met Melchester Rovers maar liefst tien keer kampioen, won tien keer de FA Cup, vier Europese Cups en scoorde in totaal 539 keer voor de club! Het nieuwe COPA Football retro shirt van Melchester Rovers is een ode aan de beste Engelse stripheld aller tijden. Het shirt heeft hetzelfde design als het shirt dat Roy Race in de jaren ’80 strips bij Melchester Rovers droeg. Dat shirt heeft een hoog B&A Boys gehalte. Het shirt is namelijk overwegend rood met een gele band aan de linkerkant van het shirt. De gele details komen ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen en de ronde hals. De finishing touch bevindt zich aan de achterkant van het voetbalshirt. Hier staat namelijk een rugnummer 9, het nummer van Roy Race. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Melchester Rovers voetbalshirt van Roy Race. Deze week lanceerde COPA Football ook al een speciaal All Black voetbalshirt! 

Het Melchester Rovers Copa Football voetbalshirt kopen

Het Melchester Rovers Copa Football voetbalshirt kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande webwinkel. De prijs van het shirt is € 59,95 en dit shirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Deze retro shirts worden geleverd in een luxe cadeaubox! Check ook andere retro shirts in deze winkel. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het shirt exclusief in deze SHOP!