COPA X Panini collectie in het teken van Rovesciata

Na twee jaar heeft COPA Football weer een nieuwe Panini collectie gelanceerd en deze collectie bevat niet alleen t-shirts, maar ook een trui, polo en sokken! Iedere voetbalfan kent dat nostalgische gevoel wel het plakken van Panini stickers in je plakboek. Of dat spannende gevoel wanneer je een nieuw Panini pakje gekocht hebt en je hoopt dat er een sticker van jouw favoriete voetballer inzit of die ene sticker die je nog mist. Datzelfde gevoel komt terug in de nieuwe COPA Football casual Panini collectie. Waar de vorige Panini collectie vooral in het teken stond van de Panini stickerboeken van verschillende WK's, gaat deze collectie terug naar de roots van Panini.

Voor de roots van het merk moeten we zeventig jaar terug in de tijd, namelijk naar 15 januari 1950. Op deze datum speelden AC Florence en Juventus tegen elkaar. In deze wedstrijd maakte Carlo Paralo een omhaal (in het Italiaans een Rovesciata). Deze omhaal staat bekend als één van de eerste omhalen die ook echt met een beeld is opgenomen. Op het juiste moment maakte fotograaf Carrado Bianchi de foto van de 'vliegende speler' en verkocht deze aan de krant. Deze foto trok een aantal jaar later de aandacht van de gebroeders Panini. Ze waren gefascineerd door de kracht en harmonie, en verwierven de beeldrechten. De foto diende voor de designer Walter Vaccari als sjabloon voor het onmiskenbare Panini voetballogo. Het werd voor het eerst uitgebracht op het Italiaanse Calciatori-album in 1965. De 'vliegende speler' siert tot op de dag van vandaag vele Panini sticker albums.

Deze vliegende speler staat centraal in de nieuwe COPA X Panini collectie. Zo bevat de collectie onder andere een speciaal voetbalshirt met daarover een all-over print van de vliegende speler. Dit tenue is geheel in stijl van de kleuren van het Italië voetbalshirt en bevat op de linkerborst ook een speciale badge in de kleuren van de Italiaanse vlag met daarop het silhouet van Carlo Parola en dit silhouet komt ook weer terug op de trui, de hoodie en polo. In Italië heten de stickerboeken van Panini ''Calciatori'''en één van de t-shirts uit de collectie bevat een print van de voorkant van negen verschillende Italiaanse tickeralbums. De collectie bevat bovendien een viertal sokken in verschillende kleuren met daarop natuurlijk de vliegende speler!

COPA Football heeft sinds 2018 een samenwerking met het bedrijf achter Panini. Wij kennen COPA Football vooral van de legendarische retro voetbalshirts die het produceert. Het retro merk heeft verschillende samenwerkingsverbanden met topclubs in heel Europa, zoals FC Barcelona, Juventus, AS Roma, Benfica en FC Porto. In Nederland verzorgt het merk de retro voetbalshirts van clubs als Feyenoord, FC Utrecht, PEC Zwolle, VVV, NAC Breda en Telstar.

Wil je de nieuwe items uit de COPA X Panini collectie bestellen? Dat kan exclusief in deze SHOP!