COPA lanceert unieke Van der Vaart sokken

Een sok in het teken van een legendarisch doelpunt uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. Het kan allemaal! We waarschuwen alvast de Feyenoord fans. Die zullen geen fan zijn van deze sokken. Ajacieden dan waarschijnlijk weer wel. Voor het moment moeten we terug naar de klassieker tussen Ajax en Feyenoord op 30 november 2003 in de Amsterdam Arena, meer dan vijftien jaar geleden dus. Vandaag nemen beide clubs het in de KNVB Beker tegen elkaar op en zou het mooi zijn als één van beide clubs het legendarische doelpunt van destijds kan evenaren. We hebben het hier natuurlijk over het bekende hakballetje, waarmee Rafael van der Vaart scoorde tegen Feyenoord. Het Nederlandse retro voetbalmerk COPA Football heeft dit moment vereeuwigd in sokken! Voordat we daar verder op ingaan, gaan we eerst terug naar 2003. Voor het moment zelf? Check deze video! 

Wil je de sokken direct kopen? Bestel ze exclusief in deze winkel! 

COPA Football sokken als ode aan omhaal van der Vaart Ajax - Feyenoord 2003

De Klassieker van 2003 was een speciale Klassieker. Het was namelijk de 150ste keer dat Ajax en Feyenoord het in een officieel duel tegen elkaar opnamen. Bovendien betrof het de eerste Klassieker van de destijds 20 jarige Rafael van der Vaart in de Arena. Al in de vierde minuut van de wedstrijd maakte van der Vaart een magistraal doelpunt. Grygera geeft van de rechterzijde een dwarrelbal die op de voet van de Roemeen Mitea belandt. Die neemt in één keer de bal op zijn slof en deze beland achter het lichaam van Van der Vaart. Op fabelachtige wijze brengt de middenvelder de bal met de hak over zijn lichaam in het doel achter keeper Lodewijks. Dit legendarische doelpunt zorgde voor een 1-0 voorsprong van de Amsterdammers. Zeven minuten daarna profiteerde de Ajacied van een misverstand tussen Lodewijks en Van Wonderen, waardoor in het eerste kwartier de wedstrijd al beslist werd. Dit bleef direct ook de eindstand. Was het eerste doelpunt van Van der Vaart geluk of wijsheid? Directe tegenstander Kees van Wonderen reageerde direct na de wedstrijd nuchter op het doelpunt: ‘’Het was een pure kamikaze-actie. Van der Vaart deed het niet bewust. Het zou hem sieren als hij toegaf dat het puur geluk was.’’ Van der Vaart reageerde inderdaad nuchter: ‘’Hij zat er wel lekker in ja. Ach, je krijgt soms de bal en daar doe je dan iets leuks mee.’’

Met het moment heeft COPA Football ook wat leuks gedaan. Het doelpunt van Van der Vaart is namelijk aangebracht op een paar sokken. Op de nieuwe casual sokken staat een print van het iconische backheel doelpunt van Van der Vaart in het shirt van de Amsterdammers. Het is overigens niet geheel ontoevallig dat COPA deze sokken heeft gelanceerd. De voormalig sterspelers van Tottenham Hotspur, Real Madrid en HSV is momenteel namelijk één van de gezichten van het merk.

COPA Football X Van der Vaart sokken kopen

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de sokken. Deze Rafael van der Vaart sokken kun je vanaf nu kopen maat 40-46 en hebben een prijs van slechts € 9,95! Bestel deze sokken exclusief in deze SHOP!  In deze shop vind je bovendien nog meer sokken met prints van legendarische momenten. Directe levering!