Het Bayer Leverkusen 40 years Bundesliga anniversary voetbalshirt

Bayer Leverkusen speelt alweer 40 jaar onafgebroken op het hoogste niveau van Duitsland en ter ere daarvan hebben kledingsponsor JAKO en de Duitse club waar Peter Bosz trainer is een special edition voetbalshirt uitgebracht, gebaseerd op het shirt dat door Bayer Leverkusen gedragen werd tijdens het eerste seizoen in de Bundesliga, het seizoen 1978-1979. Het shirt wordt door de club eenmalig gedragen in de thuiswedstrijd tegen Schalke 04 op 11 mei. JAKO is dus verantwoordelijk voor het design en de productie van het shirt. Het Duitse sportmerk is sinds 2016 kledingsponsor van de ''Werkself'' en beide partijen hebben nog een contract tot 2022.

Gebaseerd op het Leverkusen voetbalshirt van 1978-1979

Het Bayerkusen ''40 years Bundesliga anniversary'' voetbalshirt is geheel rood en bevat een klassieke kraag. De hals betreft een y-hals met wit binnenstuk. Ook de gevouwen kraag van het voetbalshirt is wit. De logo's van de sponsoren Barmenia Versicherungen en Kieser Training staan niet op dit tenue. In plaats hiervan staan op het midden van het shirt een retro logo van de club en de naam van de club: 04 LEVERKUSEN. Dit betreft precies hetzelfde design als het tenue van 1978-1979. De rechterborst van het shirt is uitgerust met het logo van JAKO en de binnenkant van de hals bevat een verwijzing naar het 40 jaar aanwezig zijn in de Bundesliga. Hier prijkt ook een uniek nummer. Van het voetbalshirt zijn slechts 4.000 items geproduceerd. In de officiële shop van Leverkusen kun je je shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt ook een speciale jaren '70 bedrukking gebruikt. Het tenue wordt compleet gemaakt door dezelfde voetbalbroekjes en kousen als het thuisshirt.

Check hieronder nog meer foto's van het voetbalshirt dat in de wedstrijd tegen Schalke 04 gedragen wordt door spelers als Paulo Henrique, Haverts, Brandt, Bailey, Aránguiz, Volland, Tah en andere sterspelers.

Bayer Leverkusen voetbalshirt kopen

Het nieuwe Bayer Leverkusen 04 special edition shirt kun je vanaf nu alleen bestellen in de clubshop van de Duitse club. Het shirt is beschikbaar voor een prijs van € 40,- en kun je dus ook laten bedrukken met een unieke bedrukking. Ben je op zoek naar andere Leverkusen voetbalshirts? Check dan de onderstaande webwinkels! Directe levering! 

Bestel je Bayer Leverkusen voetbalshirt altijd in deze winkel!