5 februari 2019

Goedkoop St. Patricks day t-shirt of hoodie bestellen

Saint Patricks day staat weer voor de deur! Dat betekent dat de Ieren en Noord Ieren onder ons massaal bier gaan zuipen, getooid in een speciaal St. Patrick Days t-shirt in de kleuren van de Ierse of Noord Ierse vlag! Ben je op zoek naar zo'n t-shirt en een stukje geschiedenis over St. Patricks day, dan ben je bij ons aan het juiste adres! St. Patricks Day is namelijk toch ook een beetje cult en daar houden wij van! Dat is ook de reden dat we tips geven om een goedkoop en vet St. Patricks Day t-shirt of hoodie te bestellen. Natuurlijk niet voordat we de symboliek van het feest even uitgelegd hebben. Historie is alles!

St. Patricks Day is zowel in Ierland als in Noord Ierland een nationale feestdag. Ieder jaar wordt dit feest gevierd op 17 maart. Hoewel tijdens het feest de beschermheilige Sint Patricius herdacht wordt, zetten de Ieren en Noord Ieren het tijdens deze dag het ouderwets op het zuipen. Sint Patrick zou rond de vijfde eeuw meer dan honderden kerken in Ierland hebben gesticht en heeft daarom de titel ''heilige.'' Bovendien bestaat er nog een mooie legende over hem. Hij verdreef namelijk slangen uit het land. De slang staat in Ierland om die reden symbool voor heidense religies. St. Patrick bracht het christendom naar Ierland en zorgde ervoor dat het heidendom in Ierland verdween. De slang wordt in Ierland gezien als symbool tegen het heidendom. St. Patrick wordt ook wijd en breed geassocieerd met het klaverblad. Een andere legende vertelt het verhaal hoe St. Patrick een klaverblad (shamrock) gebruikte als symbool voor de goddelijke drie-eenheid van het katholieke geloof. Dit is de reden dat St. Patrick vaak wordt afgebeeld met een klaverblad, dat ook weer een belangrijk symbool is van Ierland.

Het klaverblad is ook hét symbool van St. Patricks day en we kijken er dan ook niet vanop dat het klaverblad goed vertegenwoordigd is op de t-shirts en hoodies die men tijdens het feest draagt. Het t-shirt merk Retake heeft ook een aantal van deze t-shirts en hoodies in het assortiment, welke je al vanaf een prijs van € 25,- bestelt. Deze t-shirts en truien zijn natuurlijk geheel groen of groen/wit en bevatten dan ook een print van het klavertje drie met daarin een tekst zoals ''Happy St. Patricksday'' of ''Happy drinking day.'' Dit zijn natuurlijk bij uitstek de perfecte t-shirts en hoodies om op 17 maart te dragen en met name tijdens het drinken van een groen biertje! Want ook die worden massaal genuttigd op deze Ierse en Noord Ierse feestdag! In grote Nederlandse steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt het feest natuurlijk ook gevierd. Zoals we van Ierse supporters gewend zijn, wordt ook het Ierland voetbalshirt massaal gedragen op deze dag. 

Bestel je St. Patricks day t-shirt en hoodie direct in deze winkel!