3 augustus 2016

Go Ahead Eagles thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe thuisshirt van Go Ahead Eagles is afgelopen weekend tijdens de Open Dag van de club officieel gelanceerd door de club uit Deventer en kledingsponsor Hummel. In dit nieuwe shirt speelt de club de Eredivisie en KNVB Beker thuiswedstrijden in de Adelaarshorst gedurende 2016-2017. Go Ahead eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Jupiler League en versloeg in de finales van de play-offs De Graafschap over twee wedstrijden, waardoor het komend seizoen weer actief is op het hoogste niveau. Op de Open Dag van de club die onder leiding staat van Hans de Koning werden zowel het nieuwe thuisshirt als 3e shirt van de club gepresenteerd. Eind vorig seizoen werd het nieuwe uitshirt van de Deventenaren al gelanceerd. We bespreken de nieuwe shirts hieronder.

Go Ahead Eagles thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Go Ahead Eagles thuisshirt voor 2016-2017 bevat het iconische design wat we al langer kennen. Het shirt is overwegend rood en wordt gekenmerkt door de brede verticale band over het midden van het shirt. Verder bevat het shirt een ronde hals in het geel. Over de mouwen lopen de zogenaamde Hummel chevrons. Dit zijn de trademark tekens van de Deense kledingsponsor van de club. Het logo van Hummel prijkt ook op het midden van het nieuwe shirt. Hummel is al sinds 1988 kledingsponsor van de club en in april werd het contract tot 2021 verlengd, waardoor Hummel in ieder geval 33 jaar de kledingsponsor van de club is. Waar in de beginjaren van de samenwerking alleen een stapel shirts werden geleverd, houdt een professioneel team van Deventrade (de licentiehouder van Hummel in Nederland) zich nu bezig met het ontwerp en design van de nieuwe shirts van Go Ahead Eagles. Het nieuwe shirt bevat dan ook een speciaal detail op het midden. In het rood is hier een print van de contouren van de stad Deventer te zien. In deze print is het logo van hoofdsponsor Drukwerkdeal verwerkt. Drukwerkdeal is sinds 2014 de hoofd- en shirtsponsor van de Eredivisie club en zal dit in ieder geval tot 2017 blijven. De skyline van de stad komt ook weer terug aan de onderkant van de achterkant van het nieuwe shirt van ''Kowet'''. De achterkant van het shirt bevat nog een speciaal detail. In de kraag is namelijk een leus van de supporters van de club verwerkt: #komoptan. De achterkant van de nieuwe Go Ahead Eagles shirts is ook uitgerust met de logo's van twee subsponsoren: SHUTTEL en DECOVERF. Het nieuwe thuistenue wordt gecompleteerd door een rood voetbalbroekje met aan de zijkanten gele chevrons. Op de shorts staan ook de logo's van de club en Hummel. De kousen bevatten ook deze kleurencombinatie.

Go Ahead Ealges 3e shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe 3e shirt of alternatieve uitshirt van Go Ahead Eagles voor 2016-2017 heeft ook een speciaal design. In dit nieuwe shirt zijn namelijk de namen van alle seizoenskaarthouders van de club verwerkt als ode aan de supporters van de club. Dit is ook het geval bij het nieuwe uitshirt van Go Ahead Eagles. Verder is dit shirt geheel licht grijs of zilver met een ronde hals. Over de mouwen loopt een witte strip met daarin rode chevrons van Hummel verwerkt. De logo's van de club, Drukwerkdeal en Hummel staan op dezelfde plek als op het thuisshirt, evenals de logo's van de subsponsoren van de club. De achterkant van de kraag van dit shirt bevat ook de hashtag #komoptan. Het nieuwe 3e tenue wordt gecompleteerd door een wit broekje met aan de zijkanten rode chevrons. De kousen hebben ook deze kleurencombinatie.

Check hieronder de foto's van de nieuwe Go Ahead Eagles voetbalshirts en tenues voor 2016-2017, waarin vanaf nu spelers als Sander Fischer, Kevin Brands, Sander Duits en andere spelers zullen schitteren. 

Het nieuwe Go Ahead Eagles voetbalshirt voor komend seizoen zal alleen in de shop van de club te koop zijn. Dit is vanaf ongeveer midden augustus het geval. De thuisshirts zijn daar nu al beschikbaar. Mocht je het shirt nog ergens anders kunnen verkrijgen, dan hebben we weer nieuws!

Check andere voetbalshirts voor 2016-2017 in deze officiële shop! 


Go -ahead -eagles -voetbalshirts -2016-2017

Go -ahead -eagles -shirts -2016-2017

Bron: GO Ahead Eagles.