28 april 2021

Go Ahead Eagles voetbalshirt 100 jaar Adelaarshorst

Go Ahead Eagles heeft in samenwerking met Hummel afgelopen weekend een special edition voetbalshirt ter ere van het 100 jarig bestaan van de Adelaarshorst vorig jaar. De lancering van dit retro shirt stond vorig seizoen al op de planning, maar corona gooide roet in het eten. Het tenue wordt door Go Ahead Eagles op 2 mei gedragen in de wedstrijd tegen Helmond Sport en is geïnspireerd door het voetbalshirt dat de club droeg tijdens de eerste wedstrijd in de Adelaarshorst, aan de Vetkampstraat. Stanno is de kledingsponsor van Go Ahead Eagles, maar Hummel is verantwoordelijk voor de productie van het retro shirt van Go Ahead Eagles. Beide merken zijn onderdeel van één en hetzelfde bedrijf: Deventrade.

Het Go Ahead Eagles retro shirt ter ere van het 100 jarig bestaan van de Adelaarshorst heeft dus precies hetzelfde design als het tenue van 101 jaar geleden. Op 2 mei 1920 speelde Go Ahead Eagles de eerste wedstrijd aan de Vetkampstraat. In deze wedstrijd nam Go Ahead het op tegen VOC Rotterdam en won de club met 3-0. Het Go Ahead Eagles retro shirt wordt gekenmerkt door de brede gele verticale band over het midden van het tenue, dat verder geheel rood is. Daarnaast is het retro shirt uitgerust met een polo kraag met drie zwarte kraagjes. Ook het Go Ahead Eagles logo van de jaren '20 van de vorige eeuw prijkt in het zwart op de linkerborst. In de achterkant van de kraag prijkt de tekst ''100 jaar Vetkampstraat.'' Op het retro shirt staan ook niet de logo's van de huidige sponsors. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit retro voetbalbroekje en zwarte kousen met over het midden twee horizontale gele banen.

Van het retro shirt waren in eerste instantie 192 items geproduceerd, welke in een mum van tijd uitverkocht waren. Om deze reden hebben de club en Hummel besloten tot een extra productie van nog eens 500 stuks. Deze hebben een prijs van € 74,16, wat overeenkomt met de postcode van de Vetkampstraat. Algemeen Directeur Jan Willem van Dop reageert: ''We hebben dit intern lang besproken. Ook uiteraard met Deventrade, de kledingpartner in deze. We zijn blij nu te kunnen aankondigen: we maken het gezamenlijk mogelijk dat er een tweede oplage komt. Wederom gelimiteerd – ditmaal tot een aantal van 500 – want we blijven van mening dat zo’n item wel exclusief moet blijven.”

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Go Ahead Eagles special edition retro shirt, welke in een speciale Vetkampstraat-doos geleverd worden. Deze retro shirts kun je vanaf vrijdag 30 april exclusief bestellen in de Go Ahead Eagles shop!

Go Ahead Eagles retro voetbalshirt Adelaarshorst

 

Bron afbeeldingen: Go Ahead Eagles