Het nieuwe Ghana thuisshirt 2012/2013 is evenals de andere PUMA shirts van de Afrikaanse landen officieel door Puma bekend gemaakt in het Design Museum in Londen. In dit voetbalshirt speelt Ghana de oefen- en kwalificatiewedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2014. Bovendien speelt Ghana in dit shirt tijdens de Afrika Cup 2012, welke in januari 2012 gehouden wordt in Gabon en Guinea. Ghana strijdt in poule met Botswana, Guinea en Mali om een plaats in de volgende ronde.

Het nieuwe voetbalshirt van Ghana is ontworpen door de Ghanese kunstenaar Godfried Donkor en is evenals de PUMA voetbalshirts van de andere Afrikaanse landen geinspireerd door verschillende kenmerken uit de cultuur, geschiedenis en tradities van Ghana.  Het Ghana thuisshirt is traditioneel wit en wordt verder gekenmerkt door het watermerk van sterren over de borst van het shirt. De bijnaam van het nationale voetbalelftal van Ghana is namelijk ''Black Stars''. Verder bevat het Ghana thuisshirt een ronde hals met Y-vormig design. De achterkant van de kraag bevat een zwarte en gele baan, twee kleuren afkomstig uit de vlag van Ghana. Het logo van teamkledingsponsor PUMA staat in het zwart op de rechterborst, evenals op beide mouwen. De linkerborst van het shirt bevat het embleem van de Ghanese voetbalbond GFA (Ghana Football Association)

Het Ghana tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en witte kousen. Check hieronder het nieuwe Ghana voetbalshirt 2012/2013. In dit voetbalshirt gaan sterren als Gyan en Essien schitteren in de Afrika Cup. Dit voetbalshirt kan je kopen in de online voetbalshop van Subside Sports.

Koop het hier!

Ghana thuisshirt 2012/2013

 

Ghana voetbalshirt 2012/2013