9 februari 2011

Franse douane vernietigt voetbalshirt Trezeguet

De Franse douane heeft een blunder van formaat begaan. Ze vernielde het voetbalshirt dat de Franse aanvaller David Trezeguet droeg tijdens de gewonnen WK-finale van 1998. De douaniers dachten -ten onrechte- dat het shirt nep was.

Oliver Demolis kocht het shirt over het internet en betaalde daarvoor 7.350 euro. De man kwam echter voor een onaangename verrassing te staan. 
'Toen ik het shirt van Trezeguet ging halen, vertelden de verkopers me dat de douane het vernietigd had omdat het namaak was. Ik werd gek. Het was een bekende verkoper en een officieel exemplaar', vertelt Demolis aan de Franse krant Le Dauphine.

 

 

Demolis wil het hier niet bij laten. De verzamelaar probeert het betaalde bedrag nu terug te vorderen via de rechtbank. Hij schreef ook een brief naar de Franse president, Nicolas Sarkozy, de voorzitter van de Franse voetbalbond, Fernand Duchaussoy, en David Trezeguet. Daarmee hoopt hij een schadevergoeding te krijgen.  

 

Frankrijk kroonde zich wereldkampioen na een 3-0-overwinning in de finale van het WK 1998. Trezeguet kwam echter niet in actie en keek toe vanop de bank.

Koop deze producten