Het nieuwe Frankrijk uitshirt is vandaag officieel gelanceerd door teamkledingsponsor Nike en de Franse voetbalbond. Vorige maand lekte het nieuwe uitshirt van Les Bleus al uit. Dit bleekt ook het daadwerkelijke design van het nieuwe uitshirt van het Franse elftal te worden. In dit voetbalshirt speelt het nationale elftal van Franrkijk de resterende kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK in eigen land. Les Bleus zijn tijdens de EK kwalificatiereeks ingedeeld in poule I met Portugal, Denemarken, Servië, Armenië en Albanië. Omdat Frankrijk het EK in 2016 organiseert, is het al geplaatst voor het EK. Alle wedstrijden in deze poule zijn dus oefenwedstrijden voor het keurkorps van Deschamps. In het uitgelekte uitshirt speelt Frankrijk maar een aantal uitwedstrijden gedurende 2015-2016. Verwacht wordt dat het land voor het EK in eigen land opnieuw een nieuw thuisshirt en uitshirt presenteert.

Het nieuwe uitshirt van Frankrijk staat geheel in het teken van nationale trots en de daarbij behorende gerenommeerde stijl en elegantie. Het Franse elftal staat voor allure, voor het elegant spel en de onvoorspelbare creativiteit van de spelers. Dit komt terug in het design van het Frankrijk uitshirt 2015-2016. Het nieuwe uitshirt van Frankrijk heeft namelijk een fris design en is overwegend wit met dunne horizontale grijze lijnen over het shirt. Hiermee heeft het shirt opnieuw het zogenaamde "Marinière" design, welke gebaseerd is op het design van de pakken die Franse matrozen vroeger droegen, voordat deze breed geadopteerd werd door Franse designers en fashion houses. Dit design zagen we eerder terug in de uitshirts die Frankrijk droeg tijdens het WK van 2014 en de uitshirts die Les Bleus droeg in 2011. Verder bezit het nieuwe voetbalshirt van Frankrijk elementen uit de kleuren van de Franse vlag. Zo zijn de zijkanten voorzien van een rode baan en bevat de achterkant van de kraag een blauw element. Wanneer de spelers van Frankrijk in beweging zijn, accentueren de rode banen aan de zijkanten van het shirt de snelheid van de spelers. Deze baan loopt bovendien door aan de zijkanten van de shorts. Daarnaast is de binnenkant van de kraag voorzien van een driehoek, die geheel in stijl is van de kleuren van de Franse vlag: blauw/wit/rood. Daarnaast is het shirt uitgerust met een gestroomlijnde v-hals met aan de binnenkant een klein vlak. De linker borst is uitgerust met het logo van de Franse voetbalbond FFF, die gekenmerkt wordt door de haan. Dit logo is groter dan voorheen en is geïnspireerd door het logo van de Franse voetbalbond in 1958. Boven het logo staat een ster, welke verwijst naar het gewonnen WK van 1998. De andere borst bevat het logo van Nike.

Het nieuwe Frankrijk uittenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een rode strip. Bovendien staan de logo's van de FFF en Nike op de shorts. De kousen worden ook gekenmerkt door het mariniere design en zijn overwegend wit met dunne navy blauwe verticale banen. Check hieronder de foto's van de nieuwe Frankrijk uittenues 2015-2016. Frankrijk houdt tot het EK van 2016 in eigen land hetzelfde thuisshirt. Voordat het EK begint, zal Frankrijk zowel een nieuwe thuisshirt als uitshirt presenteren. Alle Frankrijk voetbalshirts, trainingskleding, retro shirts en andere merchandising kan je kopen in de online voetbalshop van Subside Sports. Inclusief 10% korting en officiële bedrukking!

Koop het hier... en deel hieronder je mening!

Frankrijk Uitshirt 2015-2016 Nike

Frankrijk Voetbalshirts 2015-2016

Frankrijk Uittenue 2015-2016

Extra informatie

 
Uiteraard zijn de nieuwe Frankrijk uitshirts 2015-2016 uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Frankrijk uitshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van Frankrijk coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele uittenue van Frankrijk is gemaakt van gerecycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaan voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie! 


Bron: news.nike.com