Nadat Frankrijk zich door een 3-0 overwinning op Oekraïne toch heeft weten te plaatsen voor het WK van 2014, is direct het nieuwe thuisshirt van Les Bleus officieel gelanceerd door Nike en de Franse voetbalbond Fédération Française de Football (FFF) onder de campagne ''Provoque Le Destin''. In dit voetbalshirt speelt het nationale elftal van Frankrijk de thuiswedstrijden tijdens het WK en de oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2016 in eigen land. Omdat Frankrijk het toernooi organiseert, is het automatisch geplaatst voor het EK van 2016. Het nieuwe thuisshirt van Frankrijk bestaat uit een speciaal materiaal, welke geïnspireerd is door de stad Nimes, de stad waar denim vandaan komt. De ruige uistraling van denim en de elegante uitstraling van Frankrijk hebben voor een uniek design van het WK 2014 voetbalshirt gezorgd.

Het Frankrijk voetbalshirt is overwegend navy blauw en is voorzien van een klassieke witte polo kraag. De rechter borst bevat het logo van Nike en de andere borst het logo van de Franse voetbalbond. Het design van de FFF badge op de linker borst is gebaseerd op het logo van de Franse voetbalbond in 1958 en reflecteert het gevoel van historie. Het nationale elftal van Frankrijk behaalde in 1958 een 3e plaats op het WK. In de strijd om de 3e en 4e plaats wonnen Les Bleus met maar liefst 6-3 van West-Duitsland. De haan in het logo van de Franse voetbalbond is groter dan bij eerdere voetbalshirts het geval was. Een andere bijnaam van het nationale elftal van Frankrijk is overigens ''De Haantjes''. Boven het logo is een kampioensster te vinden. Deze verwijst naar het gewonnen WK van 1998 in eigen land. De binnenkant van de kraag bevat een afbeelding van de Franse vlag. Het nieuwe Frankrijk WK 2014 tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje, waarop bovendien het logo van de Franse voetbalbond en Nike staan. Deze shorts hebben een strakke pasvorm en passen perfect bij de uitstraling van het nieuwe WK thuisshirt. Bovendien verbetert het de bewegingsvrijheid van de spelers en het comfort.
De kousen zijn geheel rood met een witte Nike swoosh op het midden. Check hieronder de foto's van het nieuwe Frankrijk WK 2014 thuisshirt. Dit voetbalshirt kan je vanaf december 2013 kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de nieuwe Franrkijk trainingsshirts, trainingspakken, tenues, retro shirts, N98 jackets en andere Frankrijk merchandising. Inclusief 10% korting en officiële printing van alle sterspelers.

Koop het hier... en geef hieronder net als ons je mening!

Frankrijk Thuisshirt WK 2014-2015

Frankrijk WK 2014 Voetbalshirt

Frankrijk Thuisshirt WK (1)

Achterkant Frankrijk Thuisshirt 2014-2015

Nike Frankrijk Thuisshirt

Frankrijk Thuisshirt 2014-2015

Bron foto's: 

news.nike.com