Frankrijk retro trainingsjack

Vandaag zetten we weer een retro trainingsjack in the picture! Het WK vindt dit jaar plaats in de winter. In de zomer kun je je favoriete land makkelijk aanmoedigen in een t-shirt, maar 's winters komt een sweater of trainingsjack goed van pas. Voor de fans van ''Les Bleus'' hebben we goed nieuws! Vandaag besteden we aandacht aan het Frankrijk retro trainingsjack van COPA. Dit trainingsjack is geïnspireerd door de jacks die het Franse nationale voetbalelftal droeg in de jaren '60. Dit trainingsjack werd door Frankrijk als anthem jack gedragen, namelijk tijdens de opkomst op het veld en tijdens het afspelen van het volkslied, de Marseillaise.

De jaren '60 ging men in Frankrijk vol vertrouwen in. Op het WK van 1958 in Zweden eindigde ''Les Bleus'' met sterren als Vincent, Kopa en Fontaine als derde. In de halve finale van het toernooien gingen de Fransen nog met 5-2 ten onder aan de latere winnaar Brazilië, maar in de troostfinale maakte Fontaine het verschil. Onder andere door vier doelpunten van de aanvaller won Frankrijk met 6-3 van Duitsland. Het EK van 1960 vond plaats in eigen land en hier zou Frankrijk hoge ogen moeten gaan gooien. Bij Frankrijk waren sterren als Jonquet, Kopa en Fontaine echter afwezig. Destijds namen slechts vier landen deel aan het EK. Hoewel Frankrijk in de halve finale tegen Joegoslavië een 4-2 voorsprong had, verloor het toch nog met 5-4. Ook de strijd om de derde plek ging vervolgens verloren. De periode erna werd het er niet beter. Zowel voor het WK van 1962 als voor het EK van 1964 wist het land zich niet te plaatsen. ''Les Bleus'' plaatste zich wel voor het WK van 1966 in Engeland, maar in een poule met Engeland, Uruguay, en Mexico haalde Frankrijk slechts één punt. Ook op het EK van 1968 ontbrak het Franse voetbalelftal opnieuw.

De jaren '60 waren al met al een matige periode voor het nationale elftal. Dat zal niet aan het trainingsjack gelegen hebben. Die ziet er namelijk fantastisch uit. Dit komt met name door de gave retro kraag van het trainingsjack. Deze zogenaamde baseball collar is namelijk geheel in stijl van de Franse driekleur. De kraag bevat namelijk rode, blauwe en witte banen & deze kleurencombinatie komt ook weer terug in de biesjes en de band aan de onderkant van het retro jack. Een ander detail is de naam van het land, die in het wit op de borst is geborduurd: FRANCE. Het trainingsjack is verder geheel blauw en bevat aan de zijkanten twee zakken. Zoals alle trainingsjacks van COPA Football is het Frankrijk trainingsjack van de jaren '60 gemaakt van een combinatie van katoen en polyester. Dit heeft als voordeel dat het trainingsjack naadloos om het lichaam valt en super zacht aanvoelt. Wanneer je dit jack koopt, wordt het ook nog eens geleverd in een luxe cadeaubox, waardoor het echt als een cadeau voelt wanneer je dit jack binnen krijgt.

Het Frankrijk retro trainingsjack is overigens niet het enige item uit de retro collectie van COPA Football. Deze collectie bevat overigens ook nog verschillende Frankrijk retro voetbalshirts, geïnspireerd door de tenues, die werden gedragen tijdens de jaren '50 en '60 & een aantal t-shirts, die perfect zijn om het Franse voetbalelftal mee aan te moedigen tijdens het WK, EK of andere interlands!

Frankrijk retro trainingsjack bestellen

Het COPA Football Frankrijk retro trainingsjack van de jaren '60 kun je voor volwassenen bestellen in de maten XS, S, M, L, XL en XXL. De prijs van het jack is € 79,95 en dan krijg je er dus een luxe cadeaubox bij. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het Frankrijk retro trainingsjack direct in deze RETRO SHOP!

Frankrijk retro trainingsjack

Frankrijk retro trainingsjack