25 augustus 2015

FC Sankt Pauli voetbalshirts 2015-2016

De nieuwe voetbalshirts van de Duitse cultclub FC Sankt Pauli zijn inmiddels officieel gelanceerd door kledingsponsor Hummel en de club uit Hamburg. In deze voetbalshirts speelt Sankt Pauli de 2. Bundesliga en DFB Pokal wedstrijden gedurende het seizoen 2015-2016. FC Sankt Pauli speelt haar thuiswedstrijden in het Millerntor Stadion in Hamburg en staat vooral bekend om haar fanatieke linkse aanhang. De club heeft tegelijkertijd het nieuwe thuisshirt, uitshirt en 3e shirt gelanceerd, waarbij vooral het uitshirt opvallende details bevatten. Het gerucht gaat dat dit het laatste jaar is dat Hummel kledingsponsor is van de Duitse club. Vanaf 2016-2017 wordt het Amerikaanse sportmerk Under Armour waarschijnlijk de nieuwe kledingsponsor van de Duitse club. Under Armour is momenteel kledingsponsor van Tottenham Hotspur en AZ.

Sankt Pauli thuisshirt 2015-2016

Het nieuwe FC Sankt Pauli thuisshirt 2015-2016 is zoals altijd overwegend bruin en wordt gekenmerkt door het design van omgekeerde v's over het shirt. Verder is het FC Sankt Pauli thuisshirt uitgerust met bruine en witte trademark tekens van het Deense merk Hummel over de schouders en mouwen. Deze lopen over in een lichter bruine streep. Bovendien bevat het shirt een v-hals. De rechter borst bevat het logo van Hummel en de andere borst bevat het logo van de in 1910 opgerichte club. Hoofdsponsor Congstar versiert het midden van het voetbalshirt. Verder is het shirt aan de onderkant van de achterkant voorzien van een band in de kleuren bruin, wit, rood en zwart en staat het oprichtingsjaar aan de bovenkant van de kraag. De binnenkant van de kraag bevat de iconische doodskop, welke een symbool is van de supporters van de club. Het nieuwe FC Sankt Pauli thuistenue wordt gecompleteerd door een bruin voetbalbroekje en bruine kousen.

Sankt Pauli uitshirt 2015-2016

Het nieuwe FC Sankt Pauli uitshirt voor 2015-2016 heeft een speciaal design. Dit shirt is een combinatie van wit en bruin en loopt van de rechterkant van het shirt naar de linkerkant over in het bruin. Deze delen worden gescheiden door diagonale bruine en witte strepen. Verder bevat het shirt een ronde hals. De mouwen worden afgesloten door een bies in de kleuren van de regenboog. Deze details zijn om een statement te maken tegen de homofobie die in het hedendaagse voetbal heerst. Eerder zagen we al eenzelfde soort detail in de voetbalshirts van Rayo Vallecano. De bies aan de onderkant van de mouwen is ook gebaseerd op de regenboog vlag die altijd in het stadion van de club hangt en ook een statement is tegen homofobie. De binnenkant van de kraag bevat de doodskop, welke ook in de kleuren van de regenboog is afgebeeld. De logo's van Hummel, de club en hoofdsponsor Congstar staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Het nieuwe uittenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en witte kousen met bruine details.

Sankt Pauli 3e shirt 2015-2016

FC Sankt Pauli heeft dit seizoen ook een 3e shirt of alternatief uitshirt. Dit voetbalshirt is overwegend rood met een design van golven over het shirt. Het voetbalshirt is verder voorzien van een v-design onder de ronde hals. De trademark tekens van Hummel staan in het zwart op het shirt. Dit tenue wordt vooral tijdens de Cup wedstrijden gedragen en wordt gecompleteerd door een rood short en rode kousen. Check hieronder de foto's van de nieuwe FC Sankt Pauli voetbalshirts 2015-2016, waarin sterren als Sobota, Boll en Verhoek schitteren tijdens 2015-2016

Sankt Pauli voetbalshirt kopen

Het nieuwe FC Sankt Pauli thuisshirt, uitshirt en 3e shirt 2015-2016 kan je vanaf nu voor een bedrag van € 70,- kopen in de FC Sankt Pauli shop van Unisportstore. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking. Directe levering en gratis verzending!

Koop het hier... en deel hieronder je mening!


Sankt -pauli -thuis
Sankt -pauli -uit
Sankt -pauli -3rd
Bron foto's: footyheadlines.com