FC Sankt Pauli thuisshirt 2021-2022

De Duitse 2. Bundesliga club FC Sankt Pauli heeft als één van de eerste voetbalclubs het voetbalshirt voor het seizoen 2021-2022 gelanceerd. De club neemt na dit seizoen afscheid van kledingsponsor Under Armour en heeft besloten de nieuwe tenues onder een eigen merk te lanceren: DIIY (Do It Yourself). De fans van de Duitse cultclub uit Hamburg hebben vanaf nu de mogelijkheid het voetbalshirt te pre-orderen en krijgen deze pas medio april geleverd. In het nieuwe voetbalshirt speelt Sankt Pauli de 2.Bundesliga en DFB Pokal wedstrijden in het Millerntor Stadion gedurende 2021-2022.

FC Sankt Pauli voetbalshirt en tenue 2020-21 | Een nieuw merk!

Het nieuwe FC Sankt Pauli thuisshirt 2021-2022 is natuurlijk weer overwegend bruin en wordt gekenmerkt door de dunne witte, verticale pinstripes. Één van de pinstripes vormt hier een uitzondering op. Dit betreft de lijn aan de linkerzijde van het voetbalshirt. Deze lijn komt terug in meerdere items van de nieuwe Sankt Pauli collectie en symboliseert het hart van de club en de liefde voor de stad en de club. Verder is het tenue uitgerust met een moderne polokraag met één knoopje. Op de rechterborst prijkt het logo van het eigen merk DI!Y en de andere borst bevat de badge van de club. Sponsor Congstar prijkt ook komend seizoen weer op het midden van de tenues. De telecomprovider is sinds 2014 de hoofdsponsor van de ''Kiezkicker.'' De binnenkant van de hals bevat nog een speciaal detail. Hierin is de tekst ''No soccer the fascists'' verwerkt. Het tenue wordt compleet gemaakt door een bruin voetbalbroekje en bruine kousen.

Voor de club was het belangrijk dat het nieuwe tenue voldoen aan alle voorwaarden als het gaat om duurzaamheid en eerlijke productie. Het nieuwe voetbalshirt is dan ook gemaakt van 100% gerecycled polyester. De club heeft hiervoor samengewerkt met fabrikanten in Turkije en heeft zelf fabrieken uitgekozen, waarbij de werknemers onder eerlijke arbeidsomstandigheden werken. Dit was overigens ook een belangrijke reden voor de club om te breken met Under Armour en de nieuwe tenues onder een eigen merk te lanceren.

Bernd von Geldern, sales director bij de club reageert nog op het design: ''Bij het ontwerpen van de nieuwe tenues hebben we goed geluisterd naar onze leden en fans. Dit heeft geresulteerd in een typisch Sankt Pauli voetbalshirt, dat aantrekkelijk is voor onze fans. Of ze nu in het stadion zijn of thuis op de bank zetten. Daarnaast voldoet het tenue aan alle duurzaamheid standaarden. Bovendien is het zowel een functioneel als een mooi tenue. Met het verlagen van de prijs laten we bovendien zien dat de verbeterde ecologische en sociale omstandigheden niet direct leiden tot een hogere prijs van de voetbalshirts. Dit project is twee jaar geleden met veel toewijding en hard werken ingezet. We hopen dat dit een mooi succes gaat worden.

De nieuwe voetbalshirts kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële clubshop van de Duitse club. Ben je op zoek naar een voetbalshirt van Sankt Pauli? Check het in deze winkel! 

FC Sankt Pauli voetbalshirt 2021-2022