Puma kledingsponsor FC Sankt Pauli vanaf 2024-2025

Vanaf het seizoen 2024-2025 is Puma de kledingsponsor van FC Sankt Pauli. De Duitse voetbalclub en het Duitse sportmerk tekenden deze week een overeenkomst voor meerdere seizoenen. Naar verluidt betaalt Puma de club jaarlijks een bedrag van ongeveer € 2 miljoen. De aanstaande samenwerking betekent dat de cultclub uit Hamburg stopt met het zelf produceren van de tenues. Onder het label van het merk DI!Y verzorgde de club de tenues en trainingskleding sinds medio 2021.

De samenwerking met Puma betekent niet dat het merk van de club (Do It Yourself/ DI!Y) verloren gaat. In samenwerking met Puma lanceert het merk van de club de komende seizoenen nog duurzame trainingscollecties en casual kleding. Puma is overigens geen onbekende voor de bewoners van het Millerntor Stadion. Het merk was in de periode 1997-2000 en de periode 1980-1991 ook al kledingsponsor van de club.

Uiteraard zijn beide partijen verheugd met de deal die vanaf 1 juli 2024 officieel ingaat. Oke Göttlich, voorzitter van Sankt Pauli, reageert: ‘’De samenwerking met Puma geeft FC Sankt Pauli meer aandacht, meer samenwerkingsmogelijkheden en meer economische zekerheid. Onze ambitieuze en duurzame doelstellingen zouden niet kunnen worden bereik zonder een grote partner en kunnen alleen worden bereikt met een zeer hoog ondernemersrisico. FC Sankt Pauli heeft er altijd naar gestreefd om de duurzame visie van ons eigen merk (DI!Y) te verspreiden over de samenleving. Als we hier mee door wilden gaan, moesten we investeren in technologische ontwikkelingen en personeel om grotere stappen te maken op het gebied van duurzaamheid. Puma maakt het mogelijk om de duurzaamheidsnormen in één klap op een ander niveau te brengen. Er waren echter redenen om met Puma in zee te gaan. Puma steunt namelijk sterke atleten en staat voor een goed bestuur, diversiteit en integriteit met speciale initiatieven, die passen bij onze duurzaamheidsrichtlijn: ‘’Not perfect but better’’. Bovendien heeft Puma al meerdere keren bewezen dat zij met creatieve ideeën conventies in de sportwereld doorbreken. Dit past ook weer perfect bij ons. Er zijn dan ook al ideeën om het partnership ook in te vullen met culturele en sportieve initiatieven.

Ook Arne Freundt, CEO van Puma, reageert op de samenwerking: ‘’FC Sankt Pauli is één van de meest spannende voetbalclubs in Duitsland. De ongeëvenaarde cultuur, de hoge sociale verantwoordelijkheid en de gepassioneerde fans maken de club uniek. Wij geloven dat er een perfecte match bestaat tussen onze culturen. Wij kijken erg uit naar een langdurige samenwerking met de club en hopen dan ook op veel successen samen.’’

De PUMA FC Sankt Pauli voetbalshirts 2024-2025 worden pas medio juli gepresenteerd! Dan hebben we weer nieuws. Ben je op zoek naar andere Sankt Pauli merchandising? Check het dan in deze winkel!

Puma kledingsponsor FC Sankt Pauli vanaf 2024-2025