23 november 2015

FC Sankt Pauli retro shirt 1974

Hummel en 2. Bundesliga club FC Sankt Pauli hebben een speciaal retro shirt gelanceerd. Dit retro shirt is gebaseerd op het voetbalshirt van 1974 en wordt gedragen in de wedstrijd tegen FC Nürnberg op 23 november 2015. Van het nieuwe voetbalshirt van de cultclub uit Hamburg zijn slechts 2500 items geproduceerd en een deel van de opbrengst van het voetbalshirt wordt door Hummel gedoneerd aan een goed doel: het ''Kiezhelden'' project. Het nieuwe voetbalshirt van FC Sankt Pauli zal door de club maar in een aantal wedstrijden gedragen worden. We bespreken kort het design hieronder.

Het FC Sankt Pauli retro shirt 1974 is een ode aan het jaar waarin de club voor het eerst profvoetbal speelde. In dit jaar werd namelijk de 2. Bundesliga gevormd, het tweede niveau in Duitsland. In 1977 werd de club kampioen in de 2. Bundesliga. Het nieuwe retro voetbalshirt van Sankt Pauli is geheel wit en heeft een rauw design. Uiteraard is het voetbalshirt voorzien van bruine details. Deze bruine details komen terug in de driehoekige trademark tekens van Hummel over de mouwen. Verder bevat het voetbalshirt, evenals het shirt van 1974 een bruine v-hals. Op de linker borst staat het logo van de club en de andere borst bevat het vintage logo van Hummel. Hoofdsponsor Congstar versiert het midden van het voetbalshirt en op de achterkant staat een afbeelding van een doodskop net onder de kraag. Dit is het symbool van de fanatieke supporters van de club. Het nieuwe retro shirt is ook gemaakt van een speciaal materiaal. Waar de voetbalshirts normaliter uit polyester bestaan, hebben Sankt Pauli en Hummel ervoor gekozen het shirt te laten bestaan uit katoen, waardoor het nog meer het gevoel van de jaren '70 geeft. Check hieronder de foto's van de nieuwe FC Sankt Pauli retro shirts. Eerder lanceerden de club en Hummel al de thuisshirts, uitshirt en 3e shirts voor 2015-2016.

Het nieuwe Sankt Pauli retro shirt is exlusief te koop in de officiƫle fanshop van de club. Andere voetbalshirts van FC Sankt Pauli scoor je in de online shop van Unisportstore en een ander FC Sankt Pauli retro shirt scoor je hier! Directe levering!

Heb je een mening over het nieuwe FC Sankt Pauli retro shirt 1974? Deel het hieronder!

FC Sankt Pauli Retro Shirt 1974
Sankt -Pauli -retro -voetbalshirt -1974