FC Dallas uitshirt 2023-2024

De Amerikaanse voetbalclub FC Dallas en kledingsponsor adidas hebben het nieuwe Dallas FC uitshirt 2023-2024 officieel gepresenteerd. Deze week werden namelijk alle nieuwe Major League Soccer voetbalshirts door adidas gepresenteerd, omdat volgende week de competitie weer van start gaat. In het nieuwe tenue speelt FC Dallas de Major League Soccer uitwedstrijden in 2023 en 2024. Dit voetbalshirt wordt door de ''Hoops'' dus twee seizoenen gedragen. In 2023 draagt FC Dallas tijdens de thuiswedstrijden het FC Dallas thuisshirt 2022-2023. Ook dit jaar is adidas weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de FC Dallas voetbalshirts. Deze functie heeft het Duitse sportmerk al sinds de toetreding van de club tot de Major League Soccer in 1996.

FC Dallas voetbalshirt 2023-2024 | Burn Baby Burn

Het FC Dallas uitshirt 2023-2024 heeft, zoals alle MLS voetbalshirts, een speciale titel. Het tenue is namelijk omgedoopt tot het ''Burn Baby Burn kit''. Het gedurfde tenue is een eerbetoon aan de roots van FC Dallas. De club was in 1996 één van de oprichters vam de Major League Soccer. In de periode 1996 tot 2004 heette de club nog geen FC Dallas, maar Dallas Burn. Het nieuwe uittenue bevat dan ook een all-over print van vlammen. Het voetbalshirt heeft een effen witte tint en de vlammen op het voetbalshirt zijn goud. Ook de clubkleuren van FC Dallas (zwart en rood) komen terug in het tenue. De ronde hals heeft deze kleurencombinatie en hetzelfde geldt voor de adidas strepen op de schouders en de band op de zijkanten van het tenue. Alle logo's op het tenue zijn zwart. De rechterborst is uitgerust met het nieuwe adidas performance logo. Dit betreft het zogenaamde 3BAR logo, welke alleen nog maar de drie diagonale blokken bevat. Dit logo wordt vanaf dit jaar door adidas op alle nieuwe tenues gebruikt. De andere borst is uitgerust met het clublogo. Dit betreft een monochroom logo. Dit logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het tenue: zwart/wit. Hoofdsponsor UT Southwestern staat op het midden van het tenue, de rechtermouw is uitgerust met het logo van Advocare en de linkermouw bevat het logo van AppleTV. Dit logo staat dit seizoen op alle Major League Soccer voetbalshirts. Het tenue bevat ook nog verschillende details. In de nek op de achterzijde van het tenue prijkt een graphic van een mustang met een vlam. De vlam was al onderdeel van het Dallas Burn logo en nu ook weer van het FC Dallas logo. Deze vlam staat symbool voor het brandende verlangen om te presteren, te ontwikkelen, snelheid en de voortzetting van een nieuw hoofdstuk. De onderkant van het voetbalshirt bevat een cirkel met daarin de letters LH. Dit zijn de initialen van Lamar Hunt, één van de oprichters van de Major League Soccer en FC Dallas. De linkermouw is bovendien uitgerust met de officiële Major League Soccer badge. Deze badge heeft dezelfde kleuren als het voetbalshirt en is wit/goud. Het FC Dallas uittenue 2023-2024 wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met effen witte adidas strepen. Dit is ook de kleurencombinatie van de kousen.

Voorzitter Dan Hunt reageert enthousiast op het design van de nieuwe tenues: ''Dit is een fantastisch voetbalshirt. Het doet denken aan de jaren '90 en de periode van Dallas Burn. Ik kan niet wachten om de spelers deze nieuwe tenues te zien dragen. Deze voetbalshirts zullen zeker populair zijn bij onze fans.''

FC Dallas voetbalshirt bestellen

Het adidas FC Dallas uitshirt 2023-2024 kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële clubshop van de Amerikaanse voetbalclub. Andere Major League Soccer voetbalshirts bestel je in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) zijn deze tenues € 89,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

Bestel je nieuwe MLS voetbalshirt altijd in deze winkel! 

of in deze SHOP

FC Dallas uitshirt 2023-2024

FC Dallas uitshirt 2023-2024

FC Dallas uitshirt 2023-2024

FC Dallas uitshirt 2023-2024

FC Dallas uitshirt 2023-2024