6 augustus 2017

Everton eert Goodision Park met 125 anniversary voetbalshirt

Everton en Umbro hebben een uniek voetbalshirt toegevoegd aan de collectie voor 2017-2018. In dit special edition shirt speelden ''The Toffees'' vandaag in een oefenwedstrijd tegen Sevilla. Het shirt is een ode aan het feit dat de club van trainer Ronald Koeman 125 jaar geleden voor het eerst een wedstrijd speelde op Goodison Park. De eerste wedstrijd in Goodison Park werd door de club uit Liverpool gespeeld op 2 september 1892. Het nieuwe shirt heeft vrijwel hetzelfde design als het shirt dat destijds door de club gedragen werd. Check hieronder kort wat meer informatie over dit special edition shirt van de club, die afgelopen seizoen als zevende eindigde.

Het nieuwe Everton special edition shirt is geheel blauw en bevat een klassieke polo kraag. De rechter borst bevat de dubbele diamant van kledingsponsor Umbro in het blauw en de andere borst bevat een vintage logo van de club. Het logo van shirtsponsor Sportpesa is op dit shirt weggelaten, om het shirt een echt retro design te geven. Wel staat op de achterkant van het voetbalshirt de tekst: ''Goodison Park – 125 years.'' Het vintage tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en blauwe kousen, waardoor het tenue een echte retro look heeft. Uiteraard hebben we ook nog een reactie van Everton aanvoerder Jagielka, dit dit seizoen zijn tienjarige verblijf bij de club viert: '' Goodison Park is de bakermat van zoveel verschillende herinneringen voor mij en mijn familie in de tijd die ik hier zit.'', waaruit dus in ieder geval blijkt dat de aanvoerder enthousiast is over dit shirt. Everton zal deze collectie begin september aanvullen met casual kleding, welke ook een verwijzing bevat naar het 125 jarig bestaan van Goodison Park. Eerder lanceerden de club en Umbro al het nieuwe thuisshirt en uitshirt. 

Dit nieuwe shirt kan je vooralsnog alleen in de clubshop van de Engelse club kopen. Wil je andere Everton merchandising kopen? Check het dan in deze SHOP of deze WINKEL!