24 augustus 2018

Everton 3e shirt 2018-2019

Everton en kledingsponsor Umbro hebben een nieuw, alternatief uitshirt aan de collectie voor 2018-2019 toegevoegd. In dit 3e shirt speelt de club van trainer Marco Silva vooral de uitwedstrijden in de League Cup en FA Cup gedurende 2018-2019. Daarnaast speelt de club uit Liverpool in dit nieuwe 3e shirt een aantal uitwedstrijden in de Engelse Premier League. Het nieuwe 3e shirt van ‘’The Toffees’’ is geheel in retro stijl. Check hieronder wat de reden daarvan is!

Everton 3e shirt en tenue 2018-2019 - een ode aan de St. Rupert's Tower

Het nieuwe 3e shirt van Everton voor 2018-2019 is een ode aan de Prince Rupert Tower. Deze toren is ook onderdeel van het logo van de club sinds 1938 en is een iconisch torentje in de wijk Everton in Liverpool. Het shirt is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de all-over print van driehoeken over het shirt. Deze driehoeken lopen dwars door elkaar heen en hebben dezelfde kleur als het thuisshirt van de Engelse club: blauw. Verder bevat het nieuwe 3e shirt van Everton een ronde hals, welke aan de achterkant blauw is. Verder heeft het tenue hetzelfde template als we dit seizoen gewend zijn. De onderkant van de mouwen bevatten een speciale taping, waarin een rij met Umbro logo’s is verwerkt. Ook deze strip is blauw. Hoofdsponsor en gokbedrijf SportPesa staat op het midden van het tenue en subsponsor Angry Birds versiert de linker mouw van het voetbalshirt. Op de borst prijken de logo’s van de club en Umbro. Een speciaal detail is nog verwerkt aan de achterkant van het shirt. In de nek staat namelijk een silhouet van dezelfde St. Rupert Tower. Dit element staat op alle Everton voetbalshirts van 2018-2019.

Het Everton 3e shirt wordt compleet gemaakt door een donker blauw voetbalbroekje met Royal Blue detials aan de bovenkant. Ook de logo’s van Umbro en de club staan op de voetbalbroekjes. De kousen zijn wit met aan de bovenkant een donker blauwe band en daaronder een dunnere blauwe lijn.

We hebben ook nog een reactie op de nieuwe voetbalshirts van spelers Leighton Baines: ‘’Ik ben groot fan van het nieuwe 3e shirt. Het doet me denken aan Umbro voetbalshirts uit mijn jeugd. Dat de fans bij het design betrokken zijn, is fantastisch. Onze fans zijn deels verantwoordelijk voor de ontwerpen van alle tenues dit seizoen en dat is te prijzen, omdat zij de shirts ook dragen en hierin hun trots moeten uitstralen.’’

Zo is het maar net! Check ook de eerder gepresenteerde thuisshirts en uitshirts van Everton voor 2018-2019.

Everton voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Everton 3e shirt voor 2018-2019 kan je vanaf medio september bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het shirt is voor volwassenen € 85,- en het shirt is alleen beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Wil jij net als sterren als Richarlison, Yerry Mina, Tosun, Digne, Gomes en andere sterren in dit shirt schitteren? Check de shops hieronder! Hier kan je de tenues ook laten bedrukken met de officiële Premier League bedrukking!

Bestel het nieuwste Everton voetbalshirt in deze SHOP

of deze winkel!