Eredivisie Derbystar wedstrijdbal 2021-2022

De nieuwe Eredivisie voetbal 2021-2022 is officieel gelanceerd door de Eredivisie NV en official supplier Derbystar! De laatste vijf seizoenen is er telkens een andere designer verantwoordelijk voor het ontwerp van de bal. Designer Floor Wesseling volgt dit jaar het Rijksmuseum, Johnny de Mol, Henk Schiffmacher en Top Notch en Noah's Ark op als vormgever van de nieuwe Eredivisie wedstrijdbal. Met deze bal wordt voor het eerst gespeeld tijdens de seizoen ouverture tussen Go Ahead Eagles en SC Heerenveen en met deze bal wordt tijdens het overgrote deel van alle Eredivisie wedstrijden in 2021-2022 gespeeld.

Eredivisie voetbal in teken 65 jarig bestaan competitie

Ook dit jaar is Derbystar de producent van de officiële Eredivisiewedstrijdbal. Dit doet het Duitse sportmerk (in Nederland onderdeel van het bedrijf Deventrade) al sinds 2008. Dit jaar is Floor Wesseling verantwoordelijk voor het design van de voetbal, die geheel in het teken staat van het 65 jarig bestaan van de Eredivisie. Floor Wesseling is de oprichter van Studio Wesselink. Onder de projectnaam Blood in Blood Out brengt Wesselink iconische voetbalshirts uit. Dit zijn altijd combinaties van voetbalshirts, bijvoorbeeld die van clubrivalen, of een mix van voetbalshirts die door een speler tijdens zijn carrière gedragen zijn. Een voorbeeld hiervan is het speciale Wesley Sneijder MashUp Nederlands Elftal voetbalshirt. Het design van de nieuwe Eredivisie wedstrijdbal 2021-2022 is eigenlijk ook een mix, maar dan een mix van elementen uit de logo's van de 54 clubs die in de Eredivisie gespeeld hebben. Deze elementen zijn op de panels in het zwart/wit geplaatst. Floor Wesseling reageert op het design van de voetbal: '' Het was een flinke uitdaging om 65 jaar voetbalgeschiedenis op de bal terug te laten komen. Ik ben uiteindelijk uitgekomen op een ontwerp met elementen van alle 54 clubs in klassiek zwart-wit. Een rijke, veelzijdige mix, maar samen toch een sterk en krachtig geheel.''

De officiële wedstrijdbal is ook uitgerust met de nieuwste technologieën. De bal heeft weer een speciale 3D structuur. Het doel van deze technologie is een nog beter vluchttraject van de bal, een betere balcontrole en een betere grip voor keepers. Verder is de Eredivisie Derbystar voetbal 2020-2021 gemaakt van een speciaal en duurzaam PU materiaal en bestaat de bal uit 32 hand gestikte panels. Door gebruik te maken van dit materiaal heeft de bal stabiele vluchteigenschappen en is de bal waterafstotend, waardoor deze bal perfect te gebruiken is in alle weersomstandigheden. Dit materiaal zorgt voor het zachte balcontact en het materiaal is ook nog eens super duurzaam. Dit betekent dat de bal perfect is om het gehele seizoen mee te trainen of wedstrijden te spelen. In het algemeen geldt dat ballen die van PU materiaal gemaakt zijn zachter zijn dan PVC ballen en ook soepeler blijven bij lage temperaturen. Niet onbelangrijk is dat de nieuwste voetbal een perfecte ronde binnenbal bevat. Bovendien voldoet de nieuwe Eredivisie DERBYSTAR voetbal aan alle FIFA voorwaarden! 

Derbystar heeft overigens 65 unieke exemplaren van de Derbystar Eredivisie voetbal 2021-202 geproduceerd. Deze zijn door Floor Wesseling van een persoonlijke tekening voorzien. Hiervan gaan 54 items naar Eredivisie iconen, één per club die ooit in de Eredivisie actief geweest is. De andere 11 ballen worden verloot onder fans. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de officiële Eredivisie wedstrijd bal 2021-2022!

Eredivisie wedstrijdbal 2021-2022 bestellen

De Derbystar Eredivisie voetbal kun je vanaf nu in verschillende versies bestellen. De officiële wedstrijdbal heeft een prijs van € 129,95, maar andere versies zijn al goedkoper. De mini voetbal is € 14,95 en de replica versie bestel je vanaf € 24,95. De bal is ook beschikbaar in een gekleurde variant in plaats van een zwart/witte. Check ook nog meer andere voetballen in de onderstaande webshop! Directe levering!

Bestel de officiële Eredivisie voetbal direct in deze SHOP

Eredivisie wedstrijdbal 2021-2022