Dit zijn de bookmakers die voetbalclubs in de Eredivisie gaan sponsoren

Online gokken is per 1 oktober 2021 toegestaan in Nederland en hiermee wordt een nieuwe wereld aan sponsormogelijkheden geopend voor zowel voetbalclubs in de Eredivisie als online gokbedrijven. Het logo van TOTO wordt sinds vorig jaar al door een tiental clubs op het shirt gedragen en de verwachting is dat de logo's van andere gokbedrijven waaronder Unibet, bet365, William Hill en Betsson ook binnenkort op één van de Eredivisie voetbalshirts zullen verschijnen. 

De Nederlandse markt voor online gokken is enorm interessant voor gokbedrijven en nu er de komende maanden nog veel nieuwe gokbedrijven een licentie krijgen, willen deze natuurlijk zo snel mogelijk naam maken in Nederland. Een nieuwe operator die zich hier minder druk over hoeft te maken is bet365. Zij hebben immers al een uitstekende reputatie en naamsbekendheid wereldwijd. Het is een vertrouwde naam voor velen en een bookmaker waar Nederlanders lang naar hebben uitgekeken. Er worden al in grote getale weddenschappen geplaatst op Eredivisiewedstrijden bij bet365. Ook jij kunt hier een gokje wagen met de bet365 bonuscode die je gratis wedkrediet oplevert als nieuwe speler. Bezoek ook Bonuscodes. com voor meer aanbiedingen en actiecode.

Dit betekent overigens niet dat bet365 niet kijkt naar mogelijkheden om shirtsponsor te worden van Eredivisieclubs. Voor zo ver nu bekend is bet365 in gesprek met Fortuna Sittard voor sponsormogelijkheden vanaf komend seizoen. Betsson heeft op haar beurt een deal gesloten met Go Ahead Eagles voor het aankomende seizoen. Ook is het al een tijdje bekend dat Unibet een akkoord heeft bereikt met Ajax en AZ voor volgend seizoen, waarvan de waarde wordt geschat op zo'n 3 miljoen. Wat de exacte bedragen zijn zal pas bekend worden gemaakt wanneer de vergunning voor Unibet rond is. Ook zal Holland Casino sponsor worden van de Eredivisie. waar ze een nette €2 miljoen voor neer zullen leggen.

De bookmaker die de Eredivisieclubs het meeste zal spekken in het seizoen 2022/23 blijft echter TOTO. De bookmaker van de Nederlandse Loterij heeft een deal gesloten met maar liefst 10 voetbalclubs in de Eredivisie met een totale waarde van zo'n €5 miljoen. TOTO zal ook komend seizoen weer op de shirts van onder andere PSV en Feyenoord te zien zijn.

Toch is er nog veel onduidelijk over gokbedrijven die Eredivisie-clubs gaan sponsoren. Dit heeft vooral te maken met de situatie waarin een aantal gokbedrijven zich momenteel nog bevinden. Neem bijvoorbeeld Unibet, die op dit moment nog in de cooling down periode zit en tot zeker april 2022 geen vergunning zal ontvangen van de Ksa. Uit angst om de vergunningaanvraag of de sponsordeal te schaden kunnen er nu dus nog geen details vrijgeven worden. Andere bookmakers zoals Betsson en William Hill zitten in hetzelfde schuitje. Het is sowieso nog even afwachten hoe de Eredivisie voetbalshirts er in 2022-2023 uit gaan zien, maar we verwachten dat bookmakers goed zichtbaar zullen zijn, zowel op de voetbalshirts als in sponsoruitingen in en rondom het stadion van de Eredivisie clubs. Wordt vervolgd!