Eredivisie wedstrijdbal 2022-2023 ontworpen door Barry Pirovano

De Eredivisie en official supplier Derbystar hebben in samenwerking met voetbalkunstenaar Barry Pirovano de nieuwe Eredivisie wedstrijdbal 2022-2023 gelanceerd. Met deze voetbal spelen de meeste Eredivisie teams de Eredivisiewedstrijden gedurende het seizoen 2022-2023. Ieder jaar is een bekende Nederlander verantwoordelijk voor het design van de officiële Eredivisie wedstrijdbal. Vorig seizoen was designer Floor Wesseling de ontwerper van de bal en daarvoor waren talentvolle artiesten van Top Notch, het Rijksmuseum, Johnny de Mol en Henk Schiffmacher de ontwerpers van de Eredivisie voetbal. Al sinds 2008 verzorgt Derbystar, onderdeel van Deventrade, de productie van de officiële wedstrijdbal, waarmee op het hoogste voetbalniveau van Nederland gespeeld wordt.

De Eredivisie wedstrijdbal is dit jaar overwegend wit met turquoise panels. De voetbal staat geheel in het teken van het thema: ''Dar waar het begon.'' De turquoise panels bevatten namelijk prints van items, die je tijdens je voetbalcarrière tegen komt. Zo bevatten de panels prints van badslippers, een voetbaltafel, een hoekvlag, een aanvoerdersband, een sporttas, en een wekker. Dit idee is bedacht door voetbalkunstenaar Barry Pirovano (Piro). Iedere speler begint namelijk op dezelfde manier: van amateur naar hopelijk de Eredivisie als eindstation (of nog hoger). Door inspiratie te halen uit spelers en de items die zij tegenkomen op hun voetbalpad, zal de bal vele amateurs aanspreken die zelf graag door middel van het spelen met een Derbystarbal beter willen worden. De officiële Eredivisiewedstrijdbal bevat verder ook weer de logo's van de Eredivisie en Derbystar, alsook de handtekening van kunstenaar Piro.

De officiële wedstrijdbal is opnieuw uitgerust met de nieuwste technologieën. De bal heeft namelijk alle kenmerken van het Brilliant 3 type van het Duitse sportmerk. De bal heeft weer een speciale 3D structuur. Het doel van deze technologie is een nog beter vluchttraject van de bal, een betere balcontrole en een betere grip voor keepers. Verder is de Eredivisie Derbystar voetbal 2022-2023 gemaakt van een speciaal en duurzaam PU materiaal en bestaat de bal uit 32 hand gestikte panels. Door gebruik te maken van dit materiaal heeft de bal stabiele vluchteigenschappen en is de bal waterafstotend, waardoor deze bal perfect te gebruiken is in alle weersomstandigheden. Dit materiaal zorgt voor het zachte balcontact en het materiaal is ook nog eens super duurzaam. Dit betekent dat de bal perfect is om het gehele seizoen mee te trainen of wedstrijden te spelen. In het algemeen geldt dat ballen die van PU materiaal gemaakt zijn zachter zijn dan PVC ballen en ook soepeler blijven bij lage temperaturen. Niet onbelangrijk is dat de nieuwste voetbal een perfecte ronde binnenbal bevat. Bovendien voldoet de nieuwe Eredivisie DERBYSTAR voetbal aan alle FIFA voorwaarden! 

Eredivisie wedstrijdbal 2022-2023 bestellen

De Derbystar Eredivisie voetbal 2022-2023 kun je vanaf nu in verschillende versies bestellen. De officiële wedstrijdbal heeft een prijs van € 129,95, maar andere versies zijn al goedkoper. De mini voetbal is € 14,95 en de replica versie bestel je vanaf € 24,95. De bal is ook beschikbaar in een gekleurde variant in plaats van een zwart/witte. Check ook nog meer andere voetballen in de onderstaande webshop! Directe levering!

Bestel de officiële Eredivisie voetbal direct in de officiële Derbystar SHOP!

of deze SHOP

Eredivisie wedstrijdbal 2022-2023