Eredivisie Derbystar wedstrijdbal 2020-2021

Vandaag is de officiële Eredivisie wedstrijdbal 2020-2021 gelanceerd door de Eredivisie NV en official supplier Derbystar. Het Duitse sportmerk verzorgt al sinds 2008 de officiële Eredivisiebal en is ook dit jaar verantwoordelijk voor het design van de voetbal. Met deze bal spelen alle Eredivisieteams de wedstrijden op het hoogste niveau gedurende 2020-2021. Ieder jaar heeft de wedstrijdbal een speciaal thema. Dit jaar is het thema hip hop! De bal is namelijk ontworpen door de muzieklabels Top Notch en Noah's Ark.

De Eredivisie Derbystar voetbal 2020-2021 | Een ode aan de hiphop!

De nieuwe Eredivisie voetbal 2020-2021 heeft dit seizoen ook een speciale naam: De Beloften. Dit is een verwijzing naar de print die op de bal staat. In de bruine panels op de bal zijn namelijk de afbeeldingen van verschillende hiphop talenten verwerkt: Yade Lauren, S10, Delany, Mesa, Lucass, Philly More, Caza, Jack, Wally ASM, Sor en ADF Samski. Vincent Patty van Top Notch legt de gedachte hierachter uit: ''Deze talenten hebben allemaal hun eigen stijl, geluid, achtergrond en verhaal, maar tegelijkertijd hebben ze ook iets gemeen: een talent en de onuitputtelijke toewijding hun droom te verwezenlijken."

Verder is de Eredivisie voetbal wit met zwarte sterren en zwarte logo's. Op de voetbal staan onder andere ook de logo's van de Eredivisie en Derbystar. Ieder seizoen wordt de Eredivisie voetbal door iemand andere ontworpen. In 2017 was Henk Schiffmacher verantwoordelijk voor het design van de voetbal, in 2018 volgde Johnny de Mol en in 2019 was het Rijksmuseum verantwoordelijk voor het design van de Eredivisie voetbal. Voor Vincent Patty (Jiggy Djé) was het logisch dat men nu de samenwerking is aangegaan met Top Notch en Noah's Ark: ''De Nederlandse hiphop- en voetbalcultuur zijn op meerdere manieren nauw met elkaar verbonden. Zo is vriendschap en kruisbestuiving tussen artiesten en voetballers in Nederland een natuurlijk fenomeen. En in zowel muziek als sport geldt voor beloften met een droom dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, wie je bent, van wie je houdt of wat je op de bank hebt staan – het enige wat telt is wat jij laat zien op het veld of op het podium.''

Technische kenmerken Eredivisie bal 2020-2021

De nieuwe Eredivisie voetbal 2020-2021 is uiteraard uitgerust met de nieuwste technologieën. Nieuw aan de technologie van de wedstrijdbal is de speciale 3D structuur van de voetbal. Het doel van deze technologie is een nog beter vluchttraject van de bal, een betere balcontrole en een betere grip voor keepers.
Verder is de Eredivisie Derbystar voetbal 2020-2021 gemaakt van een speciaal en duurzaam PU materiaal en bestaat de bal uit 32 hand gestikte panels. Door gebruik te maken van dit materiaal heeft de bal stabiele vluchteigenschappen en is de bal waterafstotend, waardoor deze bal perfect te gebruiken is in alle weersomstandigheden. Dit materiaal zorgt voor het zachte balcontact en het materiaal is ook nog eens super duurzaam. Dit betekent dat de bal perfect is om het gehele seizoen mee te trainen of wedstrijden te spelen. In het algemeen geldt dat ballen die van PU materiaal gemaakt zijn zachter zijn dan PVC ballen en ook soepeler blijven bij lage temperaturen.Niet onbelangrijk is dat de nieuwste voetbal een perfecte ronde binnenbal bevat. Bovendien voldoet de nieuwe Eredivisie DERBYSTAR voetbal aan alle FIFA voorwaarden! 
Check hieronder nog meer afbeeldingen van de officiële Eredivisie voetbal, waarmee in de Eredivisie vanaf september 2020 door alle Eredivisieteams wordt gespeeld.

Eredivisie wedstrijdbal bestellen

De nieuwste Eredivisie Derbystar voetbal voor komend seizoen kan je in verschillende soorten en maten kopen. De officiële voetbal heeft een prijs van € 119,95, terwijl de replica versie van de bal een prijs heeft van € 24,95. Klik op de onderstaande shops om deze ballen exclusief te kopen! Directe levering gegarandeerd en gratis verzending en retourneren!

Koop de nieuwste Eredivisie voetbal exclusief in DEZE SHOP

Eredivisie wedstrijdbal 2020-2021