12 september 2018

Het Wesley Sneijder Nederlands Elftal mashup voetbalshirt 2003-2018

Blood In, Bloud Out/Floor Wesseling heeft een speciaal Nederlands Elftal mashup voetbalshirt van/voor Wesley Sneijder onthuld! Dit naar aanleiding van Sneijders afscheid bij Oranje. Vorige week speelde Sneijder zijn 134ste en laatste interland voor het Nederlands Elftal tegen Peru. Deze wedstrijd werd door Oranje met 2-1 gewonnen. Het special edition Sneijder Nederlands Elftal voetbalshirt is een combinatie van alle Nederlands Elftal voetbalshirt die Sneijder bij het Nederlands Elftal gedragen heeft. Sneijder speelde zijn eerste interland voor het Nederlands Elftal op 30 april 2003 tegen Portugal en zijn laatste interland op 6 september 2018. In deze ruim vijftien jaar heeft de Utrechter verschillende Nederlands Eltal tenues gedragen. Hieronder bespreken we het design van het tenue en geven we ook aan in welk onderdeel van het shirt van welke periode is!

Alle Nederlands Elftal voetbalshirts van Wesley Sneijder

We beginnen met de bovenkant van het voetbalshirt. De hals is geïnspireerd door de meest speciale kraag die Sneijder tijdens zijn Oranje carrière gedragen heeft, namelijk die van het shirt van 2008-2009. Dit betreft het shirt waarin het Nederlands Elftal speelde tijdens het EK van 2008. Dit EK vond plaats in Oostenrijk en Zwitserland. Na Italië, Frankrijk en Roemenië verslagen te hebben, strandde Oranje in de kwartfinale van het toernooi. Het Rusland van Guus Hiddink versloeg Oranje met 2-1. Sneijder scoorde overigens zowel in de wedstrijd tegen Italië als tegen Frankrijk. Destijds had het shirt een v-hals. De rechterkant was wit en de andere kant had de Nederlands driekleur.

 De linker mouw van het shirt is geïnspireerd door het nieuwste Nederlands Elftal shirt. Dit betreft het shirt waarin het Nederlands elftal momenteel speelt en bovendien de kwalificatie- en UEFA Nations League wedstrijden gedurende 2018-2019. In dit voetbalshirt speelde Sneijder slechts één keer en wel in zijn laatste interland tegen Peru. De andere mouw van het tenue is gebaseerd op het voetbalshirt waarin Oranje speelde tijdens het WK van 2014. Onder leiding van Louis van Gaal behaalde Oranje tijdens dit WK een knappe derde plaats. Sneijder speelde dit WK zes van de zeven interlands. Alleen in de troostfinale speelde de voormalige speler van Ajax, Real Madrid, Inter Milan en Galatasaray niet mee.

De body van het speciale Sneijder mashup Nederlands Elftal voetbalshirt is een combinatie van meerdere voetbalshirts die Sneijder tijdens zijn Oranje carrière gedragen heeft. Hier beginnen we aan de onderkant, omdat deze delen makkelijk te ontrafelen zijn. Het onderste deel van het voetbalshirt is afkomstig van het voetbalshirt van het shirt van 2004-2005. Dit betreft het shirt waarin Oranje het EK van 2004 speelde. Tijdens dit EK viel Wesley Sneijder twee keer in, maar wist hij niet te scoren. Oranje werd in de halve finale van het toernooi uitgeschakeld door Portugal. Een deel van de rechter zijkant betreft het shirt waarin Sneijder zijn debuut maakte voor Oranje, namelijk het shirt van de periode 2002-2003. Verder zien we ook het ruitendesign van het voetbalshirt van de periode 2012-2013 in het tenue terug komen. Dit is afkomstig van het shirt waarin Oranje speelde tijdens het teleurstellende EK van 2012, welke plaats vond in Polen en Oekraïne. Nederland kwam in dit tenue niet verder dan de poulefase. In een poule met Duitsland, Denemarken en Portugal werd er geen één punt gehaald.

De rechter zijkant van het shirt bevat een blauwe taping. Deze blauwe band is afkomstig van het tenue van het Nederlands Elftal shirt van 2016-2017. Dit betreft het shirt waarin Oranje speelde tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 en waarin het Nederlands Elftal zich dus niet wist te plaatsen voor het WK van 2018 in Rusland. De badge van de KNVB op de linker borst betreft de badge die Sneijder met het Nederlands Elftal droeg tijdens het WK van 2010 in Zuid Afrika. Op een haar na mistte Oranje de titel. Een splijtende pass van Sneijder in de finale tegen Spanje zette Robben vrij voor Casillas. Het vervolg is bekend!

Het Sneijder mashup voetbalshirt bevat onder het logo van de KNVB een zogenaamde matchday transfer. Deze opdruk bestaat uit de vlaggetjes van Nederland en Brazilië en hieronder staat de datum van de legendarische WK 2010 wedstrijd (2 juli 2010) tussen het Nederlands Elftal en Brazilië. Sneijder scoorde tijdens deze wedstrijd een (voor hem) wonderbaarlijke  kopgoal. Op het Nederlands Elftal mashup Sneijder voetbalshirt zijn ook een borstnummer, rugnummer en de naam van Sneijder (10) te vinden. Dit betreft de bedrukking die het Nederlands Elftal op het shirt droeg gedurende de periode 2014-2015!

Wesley Sneijder Nederlands Elftal shirt bestellen

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het special edition Sneijder voetbalshirt en bovendien alle Nederlands Elftal thuisshirts die Sneijder droeg tijdens zijn carrière voor Oranje. Helaas kan je dit speciale voetbalshirt nergens bestellen! Wil je het huidige Oranje shirt bestellen?

Bestel je officiële Nederland shirt in DEZE WINKEL

of de officiële Nike SHOP

Bron: BLOOD IN, BLOOD OUT!