7 februari 2020

De vijf populaire voetbalkapsels van 2019

Voetballers staan niet alleen bekend om hun kwaliteiten binnen het voetbalveld. Ook buiten het veld worden voetballers als grote voorbeelden gezien. Vooral als het om de kledingstijl of het uiterlijk van de voetballers gaat. David Beckham was één van de eerste voetballers die een waar stijlicoon geworden is. De voormalige middenvelder van Manchester United, AC Milan en Paris Saint Germain veranderde tijdens zijn carrière bijna maandelijks zijn looks. De invloed van Beckham ging verder dan alleen fashion. Mannen over de hele wereld bezochten in de jaren '90 en begin jaren '00 de kapper met een foto van Beckham, omdat zij hetzelfde kapsel als de Engelse international wilde. Inmiddels is David Beckham allang niet meer de enige stijlicoon. Tegenwoordig bepalen voetballers wat mode is en welk kapsel je moet hebben! In dit artikel bespreken we vijf voetbalspelers, waarvan er zeker één voor jou bij zit! 

1. Antoine Griezmann

Goed nieuws voor de mannen met natuurlijk golvend haar: de krullen zijn terug! Barcelona aanvaller Antoine Griezmann is op zijn best wanneer hij met zijn dansende lokken zijn creativiteit tentoon spreidt. Om de stijl van de Franse aanvaller te kopiëren, laat je je krullen uitgroeien tot ongeveer halflang en spuit je wat sea salt spray in je haar voor een heerlijke beach look! Als je haar de neiging heeft kroeshaar te worden, kun je ook nog een speciale krullen crème bestellen, zodat je krullen look blijvend is. 

2. Cristiano Ronaldo

Ronaldo is natuurlijk nog steeds één van de beste spelers van de wereld, maar ademt zijn hele leven ook al stijl uit. Het is dan ook niet gek dat de Portugees model is voor Armani. Deze stijl geldt zowel voor zijn uiterlijke verzorging als de kleding die hij buiten het veld draagt. Ronaldo heeft het zogenaamde Fade kapsel uitgevonden. Bij de Fade is de kortste lengte bij de contour en deze loopt geleidelijk op naar de bovenkant van het hoofd. Deze vervaagde overgang is momenteel bij veel mannen een populaire manier om het haar aan de zijkanten en achterzijden te scheren en knippen. Last but not least, geeft de gladde achterkant dit moderne kapsel een heerlijke old-skool look. Wanneer je dit ook nog eens combineert met het Juventus voetbalshirt van Ronaldo, maak je hoe dan ook de blits op het trainingsveld of in de sportschool. 

3. Zlatan Ibrahimovic

Ibrahimovic is momenteel in de nadagen van zijn carrière. Met zijn terugkeer naar AC Milan kan de Zweedse aanvaller zich nog één keer manifesteren. Op het veld staat Zlatan bovendien symbool voor zijn hipster haarstijl. De hipster haarstijl is momenteel een veelzijdige, frisse en praktische stijl die door mannen overal ter wereld gedragen wordt. De ''man bun'' is de verzamelnaam voor de verschillende vormen van de knot. Zlatan heeft inmiddels wel iedere variatie gehad, zoals de top knot (de man bun met undercut), de pony bun (half man bun, half paardenstart en de opscheer-bun. De klassieke man bun van Zlatan houdt zijn middellange loks van zijn gezicht tijdens de wedstrijden. Tegelijkertijd zorgt het voor een verzorgde en modieuze look!

4. Eden Hazard

Hazard is momenteel één van de beste voetballers ter wereld. Om die reden is het geen wonder dat iedereen op de Belgische middenvelder wilt lijken. Net als zijn speelstijl, is zijn haarstijl ook big business! Met zijn kortgeschoren kapsel ziet Hazard er altijd snel en professioneel uit. Bijkomend voordeel is dat ''The Snake'' zich niet te lang bezig hoeft te houden met zijn looks. Omdat het weinig onderhoud vergt, is dit kapsel een blijvende favoriet bij mannen.

5. Neymar

De Braziliaanse wereldster Neymar heeft in zijn roemrijke loopbaan al verschillende kapsels gehad. Één van de meest populaire kapsels van de aanvaller van Paris Saint Germain is de zogenaamde drop fade. De drop fade is vrij makkelijk te creëren en symboliseert ook nog eens de speelstijl van Neymar: flegmatiek en creatief. Het kapsel combineert ook nog eens perfect met zijn Afrokapsel of de snelle voetbalschoenen van de sterspeler. 

Dit zijn slechts vijf voetballers met een karakteristiek kapsel. Zoals het met mode gaat, gaat het ook met kapsels. Volgend jaar zijn er ongetwijfeld weer nieuwe trends en die bespreken we aan het eind van het jaar maar al te graag!