De mooiste voetbalshirts van 2021-2022

Nog twee maanden en dan loopt het voetbalseizoen alweer op zijn einde. Medio mei lanceren veel clubs al de nieuwe voetbalshirts voor 2022-2023. We vonden het dus de hoogste tijd om de mooiste voetbalshirts van afgelopen seizoen te bespreken. Ook dit seizoen zaten er weer een aantal pareltjes tussen! We bespreken in dit artikel de vijf voetbalshirts die wij er uit vonden springen, zonder dat sentiment of het fan zijn van een club daarbij een rol gespeeld heeft! We hebben de voetbalshirts in willekeurige volgorde opgesomd.

Venezia FC voetbalshirts 2021-2022

Na bijna twintig jaar afwezigheid en in de tussentijd zelfs naar de Serie D te zijn afgegleden is Venezia FC sinds dit seizoen weer terug in de Serie A. Hoewel het sportief nog niet voor de wind gaat, kan de club minstens zeggen dat het één van de mooiste Serie A voetbalshirts heeft dit seizoen. Afgelopen zomer stapte de ''Arancioneroverdi'' over van Nike naar Kappa en dat heeft de club bepaald geen windeieren opgelegd. Vrijwel alle voetbalshirts waren binnen 24 uur na de lancering volledig uitverkocht! Je kunt zeggen dat de club haar bestelling bij Kappa fout ingeschat heeft, maar dit had niemand verwacht. De vier voetbalshirts die Venezia FC dit seizoen draagt zien er namelijk allemaal gruwelijk uit! Venezia draagt in de thuiswedstrijden in het Stadio Pierluigi Penzo een zwart voetbalshirt met gouden accenten, een kleurencombinatie die het altijd goed doet. Op de voorkant is middels een gradiënt design de letter V met de naam van de club verwerkt. Natuurlijk mogen ook de groene en oranje details, geïnspireerd door de clubkleuren van de Serie A club, niet ontbreken. Ook alle logo's op dit tenue zijn goud. Het Venezia uitshirt 2021-2022 is wit en bevat een print van kleine driehoekjes, waarin een oranje en groene gloed is verwerkt. Deze gloed komt ook weer terug op beide mouwen van het uittenue. Het 3e shirt van Venezia FC is lichtblauw met zwarte mouwen met daarop in het goud het Kappa omni logo. Op het midden van het tenue bevinden zich drie diagonale banen in het oranje, zwart en groen. Ook alle logo's op dit tenue zijn goud! In sommige uitwedstrijden draagt de club van trainer Paolo Zanetti het Venezia FC vierde voetbalshirt. De body van dit tenue is rood en bevat een all-over print, geïnspireerd door de vlag van Venetië, de Stendardo di San Marco. De zwarte mouwen en (ook weer) gouden details maakt het 4e shirt minstens net zo populair als het thuisshirt! Een lastige keuze dus... Buiten kijf staat dat Kappa goed zijn best gedaan heeft.

Venezia FC voetbalshirts 2021-2022

 

Ajax 3e shirt 2021-2022

Een voetbalshirt die niet in de top 5 mag ontbreken is natuurlijk ook het Ajax 3e voetbalshirt 2021-2022. Dit betreft het tenue dat de Amsterdammers vooral dragen tijdens de uitwedstrijden in Europa. Op het oog heeft het tenue een vrij simpel design, maar de kleurencombinatie en het verhaal achter het voetbalshirt zorgen ervoor dat het alternatieve uittenue van Ajax één van de meest populaire voetbalshirts van dit seizoen is. Het tenue is geïnspireerd door Bob Marleys nummer Three Little Birds, die in Johan Cruyff Arena voor en tijdens de wedstrijden fier door de supporters gezongen wordt. Inmiddels is het nummer al meer dan 25 jaar een lijflied van de Amsterdamse supporters. Het nummer werd namelijk voor het eerst gedraaid tijdens een uitwedstrijd tegen Cardiff City in 2008. Als je Bob Marley zegt, zeg je in één adem Jamaica en reggae muziek en dus zijn in het Ajax tenue de bekende reggae kleuren (rood/geel/groen) verwerkt. De biesjes van het overwegend zwarte Ajax voetbalshirt hebben deze kleurencombinatie en deze kleuren komen ook weer terug in de drie strepen op de schouders. Het mooiste detail van het tenue zijn de ''Three Little Birds'' in de reggae kleuren op de achterkant van het voetbalshirt. Het derde tenue van Ajax is inmiddels al twee seizoenen achter elkaar een ware rage! We zijn vooral benieuwd of adidas en Ajax dit in 2022-2023 weer kunnen herhalen.

Ajax 3e shirt 2021-2022

Inter Milan thuisshirt 2021-2022

Het derde voetbalshirt in dit overzicht is vooral een gedurfd voetbalshirt, maar daardoor niet minder mooi! Al een aantal seizoenen proberen Nike en Inter Milan het thuisshirt te restylen. Dit begon zes jaar geleden toen er subtiele prints in de verticale zwarte en blauwe banen verwerkt werden en ging langzaam over naar een zigzag design van de banen. Dit seizoen bevat het Inter Milan thuisshirt 2021-2022 met veel fantasie de verticale banen, maar wordt het vooral gekenmerkt door de all-over print van kleine blokjes. Deze blokjes hebben verschillende tinten blauw en zijn geïnspireerd door de huid van de slang, geïnspireerd door 'Il Biscione' uit het logo van de club en het wapen van de stad Milaan. Wat het tenue nog een tintje specialer maakt zijn de gouden details die in het tenue zijn verwerkt. Doordat het (nieuwe) clublogo op de borst goud is, springt deze er net wat meer uit. De binnenkant van de hals bevat in het goud de naam van de club: INTER MILANO! We kunnen nog een paar maanden genieten van dit voetbalshirt. Het lijkt erop dat Internazionale volgend seizoen, onder druk van de supporters, weer een traditioneel blauw/zwart gebaand voetbalshirt krijgt zonder fratsen.

Inter Milan thuisshirt 2021-2022

AC Milan uitshirt 2021-2022

Italiaanse voetbalshirts zijn nu eenmaal stijlvol en dus is ook het vierde voetbalshirt in dit overzicht een voetbalshirt van een Italiaanse club. Dat betreft dit keer wel een voetbalshirt van Puma. Het AC Milan uitshirt 2021-2022 heeft de iconische Renaissance look die we kennen van de Italië voetbalshirts 2020-2021 van Puma. De tenues hebben echter een ander thema. Het AC Milan uitshirt is een eerbetoon aan het werk van de stichting van de club, de Fondazione Milan. Deze stichting heeft als doel om lokale en internationale non-profitorganisaties in zes steden te steunen. Het AC Milan tenue dat crème gekleurd is, bevat een all-over print van zeshoeken en in het tenue zijn ook Rossoneri accenten verwerkt. De band aan de onderkant van de mouwen en de diagonale Puma formstripes zijn rood en de binnenkant van de hals bevat een zwarte band. Dit is ook de kleur van het logo van Puma op het tenue. De achterkant van het tenue bevat nog een verwijzing naar de stichting van de club. Een elegant voetbalshirt met een goed doel!

AC Milan uitshirt 2021-2022

Arsenal 3e voetbalshirt 2021-2022

Een throwback naar de jaren '80 en '90 is inmiddels een trend! Veel voetbalshirts zijn tegenwoordig ook geïnspireerd door tenues uit deze periode. Vooral in de jaren '90 maakten veel clubs en merken het erg bond met all-over prints op het tenue! Begin jaren '90 droeg Arsenal het zogenaamde Bruised Banana uitshirt, welke gekenmerkt door het design van zwarte en gele zigzagbanen. Het Arsenal uitshirt 2021-2022 is ook zo'n voetbalshirt in deze categorie. Dit tenue is echter geïnspireerd door het Arsenal uitshirt van 1995-1996, een tenue dat gedragen werd door spelers als Dennis Bergkamp en Glenn Helder. Het voetbalshirt wordt gekenmerkt door de zigzag banen in het navy blauw, rood en turquoise. In deze bliksemschichten is een brushed effect verwerkt. Een opvallend detail aan dit voetbalshirt is dat het adidas performance logo in stijl is van de clubkleuren van The Gunners, namelijk rood en wit. Voor dit voetbalshirt geldt echt: ''You love it or you hate it.'' We love it!

Arsenal 3e shirt 2021-2022

Nogmaals, dit was ook maar onze mening! Mochten we een voetbalshirt vergeten zijn in dit overzicht, laat het ons gerust weten!