DC United uitshirt 2023-2024

Zoals alle Major League Soccer voetbalclubs hebben ook DC United en kledingsponsor adidas een nieuw voetbalshirt voor dit seizoen ontwikkeld. In het nieuwe DC United uitshirt 2023-2024 speelt de club uit Washinghton de Major League Soccer en US Open uitwedstrijden in 2023 en 2024. Dit tenue wordt dus gedurende twee seizoenen tijdens de uitwedstrijden gedragen. Tijdens de thuiswedstrijden in 2023 draagt de Amerikaanse voetbalclub het DC United thuisshirt 2022-2023. Adidas is sinds de toetreding van de club tot de Major League Soccer in 1996 al de kledingsponsor van DC United. XDC Network is sinds 2022 de hoofdsponsor van ''Black-and-Red.''

DC United voetbalshirt 2023-2024 | Cherry Blossom Kit

Het DC United uitshirt 2023-2024 heeft als titel ''Cherry Blossom Kit''! Ieder jaar komen miljoenen mensen uit alle lagen van de bevolking samen in de hoofdstad van het land om te genieten van de schoonheid van de kersenbloesembomen, die door Japan aan de Verenigde Staten werden geschonken als teken van vriendschap en eenheid. Het DC United uitshirt belichaamt één van de meest herkenbare en natuurlijke herkenningspunten van de stad en bevat een all-over print van de takken van een kersenbloesemboom op de voorzijde van het tenue. De basiskleur van het voetbalshirt is wit en de print op het voetbalshirt is roze. Deze tint roze wordt op verschillende punten in het voetbalshirt gecombineerd met zwart. De band aan de onderkant van de mouwen is zwart/roze en hetzelfde geldt voor de ronde hals en de adidas trademark strepen op de schouders en mouwen. Ook de band op de zijkanten van het tenue is zwart en loopt door naar de onderkant van de achterkant van het DC United uitshirt. Bovendien zijn alle logo's op het tenue zwart. De rechterborst bevat het nieuwe adidas performance logo. Dit logo wordt ook wel het 3BAR logo genoemd en bevat alleen nog maar de drie diagonale blokken. Dit logo wordt door adidas vanaf dit seizoen op alle tenues gebruikt. De andere borst is uitgerust met het clublogo. Boven dit logo staan vier zilveren sterren, welke verwijzen naar de kampioenschappen van 1996, 1997, 1999 en 2004. Op het midden van het tenue staat het logo van XDC Network. Het logo van AppleTV staat dit seizoen op de linkermouw van alle Major League Soccer voetbalshirts, zo ook op het DC United uitshirt. Het tenue herbergt ook nog een aantal details. De linkermouw is uitgerust met de officiële MLS badge. Deze badge is in stijl van de kleuren van het voetbalshirt: zwart/wit/roze. In de nek op de achterzijde van het tenue bevindt zich een graphic van een tak van een kersenbloesemboom. De onderkant van het tenue bevat het motto van de club: ''All are Welcome, All are United''. Het tenue wordt gecompleteerd door een wit of zwart voetbalbroekje met aan weerszijden roze adidas strepen. Dit is ook de kleurencombinatie van de kousen.

Zoals alle adidas tenues zijn de DC United voetbalshirts uitgerust met de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof van de voetbalshirts verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Een delegatie van het adidas design team is ook content met het ontwerp van het nieuwe voetbalshirt: ''DC United adviseerde ons over hoe belangrijk de kersenbloesembomen zijn voor Washington, het hele verhaal eromheen en de uniekheid. We waren het er allemaal over eens dat dit verhaal een mooie inspiratie zou zijn en besloten dit als uitgangspunt te doen voor het nieuwe uitshirt. De rest is een kwestie van design, waarbij we meerdere opties hebben uitgeprobeerd om een iconisch voetbalshirt te maken die voldoet aan de creatieve richting van adidas, zonder de band met het unieke verhaal en de waarden van de club te verliezen.''

DC United voetbalshirt bestellen

Het adidas DC United uitshirt 2023-2024 kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële clubshop van de Amerikaanse voetbalclub. Ben je op zoek naar andere MLS voetbalshirts? Check het dan in de onderstaande winkels. Hier bestel je de nieuwste Major League Soccer voetbalshirts al vanaf € 69,95. Directe levering!

Bestel je Major League Soccer voetbalshirt altijd in de officiële adidas SHOP

of deze winkel! 

DC United uitshirt 2023-2024

DC United uitshirt 2023-2024

DC United uitshirt 2023-2024

DC United uitshirt 2023-2024