DC United uitshirt 2021-2022

De Amerikaanse voetbalclub DC United en kledingsponsor adidas hebben vandaag het nieuwe DC United uitshirt 2021-2022 gepresenteerd. In dit voetbalshirt speelt de club uit Washington de Major League Soccer uitwedstrijden in 2021 en 2022. Dit jaar lanceert de club alleen een uitshirt. Het DC United thuisshirt 2020-2021 wordt ook dit jaar gedragen. In de Major League Soccer is het een traditie dat iedere club haar tenue een naam geeft. Het nieuwe DC United uitshirt 2021-2022 heet de ‘’Marble Jersey.’’

Wit DC United uit shirt en tenue 2021-2022

Die naam is natuurlijk niet voor niets gekozen. Het DC United uitshirt 2021-2022 is wit en bevat een all-over print. Deze camouflage achtige print symboliseert marmer en daarachter zit ook weer een verhaal. De hoofdstad van de Verenigde Staten staat wereldwijd bekend om de verschillende marmeren monumenten. Dit symboliseert op zijn beurt weer de kracht en stabiliteit van de stenen en de inwoners van Washington. Tot zover de symboliek van het nieuwe DC United uitshirt 2021-2022. In het uitshirt zijn ook de kleuren van de Amerikaanse vlag verwerkt: blauw en rood. De ronde hals is een combinatie van donkerblauw en rood en deze kleurencombinatie komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen. De drie strepen van adidas staan in het donkerblauw op de mouwen en ook de logo’s van adidas en hoofdsponsor LEIDOS op de voorzijde van het tenue zijn donkerblauw. De linkerborst bevat de badge van de club met daarboven vier zilveren sterren. Deze sterren verwijzen naar het winnen van de MLS Cup in 1996, 1997, 1999 en 2004. Ook dit tenue bevat nog meer details. De linker onderkant van het tenue bevat een tag met de tekst: ‘’UNITE DISTRICT.’’ Deze bekende leus staat symbool voor het feit dat voetbal verbindt in de stad. De linkermouw bevat de officiële MLS badge en deze badge heeft de kleuren van het voetbalshirt: wit/rood. In de nek op de achterzijde van het tenue staat de naam van de club. Het DC United uittenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met blauwe adidas strepen. Dit zijn ook de kleuren van de kousen van het tenue. 

Evenals alle adidas tenues zijn ook deze voetbalshirts voorzien van de adidas AeroReady technologie, welke zorgt voor de perfect ventilatie en verkoeling. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe uittenues van DC United, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Flores, Paredes, Rivas, Reyna, Yow, Asad en nog meer spelers.

DC United voetbalshirt bestellen

Het nieuwe DC United uitshirt 2021-2022 kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële clubshop van de Amerikaanse club. Deze tenues hebben een prijs van € 89,95 voor volwassenen en € 69,95 voor kinderen. Ben je op zoek naar andere MLS voetbalshirts?

Bestel je Major League Soccer voetbalshirt altijd in deze SHOP

of deze winkel! 

DC United uitshirt 2021-2022

DC United uittenues 2021-2022