10 september 2019

Corinthians 3e voetbalshirt 2019-2020

Corinthians en Nike hebben afgelopen weekend het 3e shirt voor 2019-2020 gelanceerd. In dit tenue speelt de Braziliaanse club de uitwedstrijden in de Braziliaanse competitie, de beker en de Copa Libertadores gedurende dit seizoen. Corinthians heeft een eer hoog te houden als het gaat om het 3e voetbalshirt. Vorig jaar lanceerde de club in samenwerking met Nike een uniek derde voetbalshirt, welke een ode was aan de voormalige autocoureur Ayrton Senna. Ook dit seizoen heeft het nieuwe van Corinthians weer een uniek thema.

Zwart Corinthians uitshirt 2019-20:  een ode aan de pitch invasions

Het nieuwe Corinthians derde voetbalshirt voor 2019-2020 is een ode aan de pitch invasions van de fans van de club na afloop van verschillende belangrijke wedstrijden in de historie van de Braziliaanse club. Dit betekent dat het tenue bovendien een ode is aan trouwe supporters van Sport Club Corinthians Paulista (Timão). Een aantal bekende veldbestormingen van de supporters van de club uit São Paulo zijn die van 1976 (de halve finale van het kampioenschap), 2000 (het WK voor clubteams) en 2012 (WK). Het Corinthians 3e shirt voor 2019-2020 is volledig zwart en bevat een all-over print van de supporters van de club bij deze pitch invasions. De print bevat bovendien een afbeelding van de spelerstunnel van het stadion van de club, de Arena Corinthians. Een ander uniek detail op het tenue is alleen te zien als er UV-licht op geschenen wordt. Dit betreft een afbeelding van één van de veldbestormingen van de Corinthians fans. Het tenue bevat verder een toelopende v-hals. Dit is het kenmerk van het nieuwe Vapor template van Nike. De swoosh van Nike staat in het zilver op de rechterborst en de andere borst bevat de badge van het logo van de Brazilianen. De achterkant en binnenkant van de hals zijn uitgerust met een speciale taping met dunne, witte en zwarte strepen. De binnenkant van de als bevat ook een afbeelding van de contouren van het logo van de club. Een ander detail van het tenue zijn de rugnummers. In de rugnummers is namelijk een afbeelding van een bus verwerkt. Dit staat symbool voor de pitch invasion van 1976. Deze bus is ook alleen zichtbaar als er UV licht op het tenue geschenen wordt. Fans hebben bovendien de mogelijkheid een speciale badge op het tenue aan te brengen. De supporters hebben de keuzes om het shirt met vier verschillende badges te bedrukken. Drie van deze badges hebben betrekking op de bovengenoemde pitch invasions. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Corinthians tenues, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Pedrinho, Jadson, Clayson, Boselli en andere sterspelers. Check ook de andere Corinthians voetbalshirts voor 2019-2020.

Corinthians voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Corinthians 3e voetbalshirt voor 2019-2020 kun je vanaf oktober kopen in de onderstaande winkels. Dit kan alleen voor volwassenen. Het shirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL & heeft een prijs van € 89,95. In de onderstaande shop vind je ook goedkope t-shirts of een hoodie van de club en kan je het shirt laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel je Corinthians voetbalshirt exclusief in deze SHOP!