Corinthians 3e voetbalshirt 2021-2022

Corinthians draagt tijdens een aantal uitwedstrijden in de Brasileiro Série A, de beker en de Copa Libertadores een paars uitshirt. Het paarse uittenue fungeert als alternatief voor het Corinthians uitshirt en werd vandaag door de club en kledingsponsor Nike officieel gelanceerd. Nike is ook dit seizoen verantwoordelijk voor de productie en het design van de tenues van de club van trainer Sylvinho. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk al sinds 2003. Beide partijen hebben nog een contract tot de zomer van 2029.

Paars Corinthians uitshirt 2021-2022

Het paarse Corinthians 3e shirt 2021-2022 is een eerbetoon aan het dameselftal en alle vrouwen binnen de club. De achterban van de club bestaat namelijk voor 53% uit vrouwen. Voor het eerst in de historie van de club maken de vrouwen, in plaats van de mannen, hun debuut in dit tenue. Aanstaande zondag wordt het tenue namelijk gedragen in de wedstrijd tegen Palmeiras. Het Corinthians Paulista 3e voetbalshirt is dus geheel paars. Het is niet de eerste keer dat het uittenue van ''Timão'' paars is. Eerder was dit al het geval in de periode 2008-2010. Destijds had de club drie seizoenen achter elkaar een paars uittenue. In 2008 degradeerde Corinthians naar het tweede niveau van Brazilië en lanceerde men paarse uittenues als eerbetoon aan de supporters die altijd achter de club bleven staan. Dit jaar bevat het Corinthians 3e shirt ook zowel zwarte als gouden details. De swoosh van Nike op de rechterborst is goud en hetzelfde geldt voor het logo van de club op de linkerborst. Dit betreft een monochrome badge. De badge heeft niet de gebruikelijke kleuren, maar is een combinatie van zwart en goud. Ook de V-hals en de band aan de onderkant van de mouwen zijn zwart. In de nek op de achterzijde van het tenue prijkt het motto van de club: ''Respeita As Minas.'' Het Corinthians derde tenue wordt gecompleteerd door een paars voetbalbroekje met daarop ook gouden logo's van Nike en de club. De kousen van het tenue zijn ook volledig paars.

Zoals alle tenues van Nike zijn de Corinthians tenues dit jaar ook uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. Dit systeem is in de stof van de voetbalshirts verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht naar de buitenkant van de tenues en voor ventilatie. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het paarse Nike Corinthians 3e voetbalshirt 2021-2022 en check ook het Corinthians thuisshirt 2021-2022.

Corinthians 3e shirt 2021-2022 kopen

Het Nike Corinthians 3e shirt 2021-2022 kun je vanaf oktober kopen in de onderstaande winkels. Het voetbalshirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL & heeft een prijs van € 89,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking! Directe levering!

Bestel je Corinthians voetbalshirt exclusief in deze Corinthians fanshop! 

of deze winkel! 

Corinthians 3e voetbalshirt 2021-2022

Corinthians 3e shirt 2021-2022 detail

Corinthians 3e tenue 2021-2022