11 december 2020

Corinthians 4de voetbalshirt 2020-2021

Nike en de Braziliaanse voetbalclub Corinthians hebben deze week een opvallend voetbalshirt gelanceerd. Het nieuwe Corinthians voetbalshirt betreft alweer het vierde shirt van dit seizoen en wordt door de club gedragen in een aantal uitwedstrijden in de Brasilieirao Serie A dit seizoen en in 2021-2022. Het nieuwe Corinthians vierde voetbalshirt 2020-2021 is geïnspireerd door de kaart van de stad Sao Paulo en de beroemde zwart/witte stoepen in de stad.

Een ode aan de stad en de stenen

Sao Paulo is de grootste stad in Zuid Amerika en daarmee een typische toeristenstad en daardoor ook het financiële hart van Brazilië. Het vele verkeer, beton, de wolkenkrabbers en de daarmee gepaard gaande drukte is typerend voor de stad. 365 dagen per jaar, 24 uur per dag en zeven dagen per week. Vaak wordt gezegd dat Sao Paulo en stad voor de gekken is. Dat past eigenlijk perfect bij de voetbalclub en is door Nike vertaald in een opvallend voetbalshirt. Het nieuwe Corinthians 4de voetbalshirt 2020-2021 is een combinatie van zwart en wit met een design van kleine blokjes met een zwarte omranding. Dit gedeelte is geïnspireerd door de kaart van de staat. Verder bevat het tenue een design van zigzag blokken in het zwart. Deze blokken zijn geïnspireerd door de opvallende trottoirs in de stad.  De grafische blokken bevinden zich zowel op de voor- als de achterkant van het voetbalshirt. Verder is het tenue uitgerust met een ronde hals. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike en de andere borst bevat de badge van de club.

Gustavo Viana, marketing director van Fisia (distributeur van Nike in Zuid Amerika) reageert: ‘’Samen met Corinthians introduceerden we in 2008 en 2009 al een populaire trend door een paars derde voetbalshirt te lanceren, als eerbetoon aan het fanatisme van de fans. In 2012 gebruikten we het watermerk van de staat Sao Paulo in het design van de voetbalshirts met daarbij de twee grootste prijzen uit de geschiedenis van de club, de Copa Libertadores en de wereldbeker. Met dit nieuwe voetbalshirt brengen we een ode aan een iconisch symbool. Hiermee laten we de waarde zien van de connectie tussen de fans en hun thuis.’’

Het nieuwe Corinthians vierde voetbalshirt 2020-2021 wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwart/witte kousen. De rugnummers en de namen op de achterzijde van de tenues hebben een speciaal font en zijn rood. Uiteraard zijn ook deze Nike voetbalshirts weer uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, voor een optimale afvoer van vocht en ventilatie. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Corinthians voetbalshirts, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Juan Cazares, Luan, Jo, Otero, Jemerson en nog meer spelers.

Ben je op zoek naar een voetbalshirt van Corinthians? Bestel het dan in deze fanshop! 

Corinthians vierde voetbalshirt 2020-2021

Corinthians 4e shirt 2020-2021