Corinthians thuisshirt 2022-2023

Corinthians en Nike hebben vandaag het nieuwe Corinthians thuisshirt 2022-2023 gelanceerd. Het tenue werd voor het eerst gepresenteerd door een aantal spelers uit de selectie van tien jaar geleden. Daarover straks meer! In dit voetbalshirt speelt Sport Club Corinthians Paulista de Campeonato Brasileiro Série A, beker en Copa Libertadores thuiswedstrijden in de Neo Química Arena in São Paulo dit seizoen. De club van trainer Sylvinho eindigde vorig seizoen als vijfde in de Braziliaanse competitie. Ook dit seizoen is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de nieuwe tenues van ''Timão.'' Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 2003 en beide partijen hebben nog een contract tot medio 2029.

Corinthians thuis shirt en tenue 2022-2023

Het Nike Corinthians thuisshirt 2022-2023 is geïnspireerd door het voetbalshirt van tien jaar geleden. In 2012 won de club zowel de Copa Libertadores als de wereldbeker. In de Copa Libertadores finale van tien jaar geleden was Corinthians over twee wedstrijden te sterk voor Boca Juniors (3-1) en in de finale van het WK voor clubteams rekende de Braziliaanse club af met Chelsea (1-0). Het Corinthians voetbalshirt is volledig wit en bevat zowel zwarte als gouden accenten. De ronde hals is overwegend zwart met een subtiele gouden lijn. Dit design komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen. Dit is exact hetzelfde design als tien jaar geleden, behalve dat de gouden details toen rood waren. De binnenkant van de hals bevat ook een verwijzing naar het winnen van de twee grote prijzen tien jaar geleden. Hier prijkt het motto: ''The Favela is Here.'' Dit verwijst naar het spandoek die coach Tite liet zien na het winnen van de wereldbeker. De rechterborst bevat de swoosh van Nike in het zwart en de andere borst is uitgerust met de badge van de club. Ook de bedrukking van het rugnummer en de namen van de spelers op de achterzijde van het tenue heeft dezelfde stijl als tien jaar geleden. De rugnummers bevatten, evenals een decennium geleden, een print van de kaart van de staat São Paulo. Het nieuwe Corinthians tenue is één van de eerste tenues, die gebaseerd is op het nieuwe template van Nike. Dit komt tot uiting in de ronding boven de borst en het gebreide patroon op de body van het voetbalshirt. Het Corinthians thuistenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en witte kousen met gouden accenten. De sokken bevatten bovendien de initialen van de club.

De nieuwe Corinthians tenues zijn weer uitgerust met de gebruikelijke performance technologieën van Nike. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) zijn uitgerust met de Nike Dri Fit ADV technologie. Dit is een net wat meer geavanceerde technologie dan de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De Dri Fit ADV technologie bevat meer ventilatiezones en is nog beter afgestemd op de lichamen van voetballers. De authentic voetbalshirts zijn niet alleen lichter, maar vallen ook nog meer getailleerd. Zoals alle Nike tenues zijn ook de nieuwe Corinthians voetbalshirts 2022-2023 gemaakt van gerecycled polyester, afkomstig van plastic, verzameld uit en rondom oceanen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Nike Corinthians thuisshirt 2022-2023, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Willian, Maycon, Róger Guedes, Luan, Bambu, en nog meer spelers.

Corinthians voetbalshirt bestellen

Het Corinthians thuisshirt kun je vanaf april bestellen in de onderstaande winkels. Het authentic voetbalshirt is voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) € 139,95 en het replica/stadium voetbalshirt € 89,95. In de onderstaande winkels vind je ook nog andere merchandising van de clubs en kun je je voetbalshirt laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel je Corinthians voetbalshirt exclusief in deze Corinthians fanshop! 

of deze winkel! 

Corinthians thuisshirt 2022-2023

Corinthians thuisshirt 2022-2023

Corinthians thuisshirt 2022-2023