Corinthians voetbalshirts 2023-2024

Corinthians en Nike hebben vandaag de nieuwe Corinthians voetbalshirts 2023-2024 officieel gepresenteerd! In deze voetbalshirts speelt Corinthians de Brasileiro Serie A, beker en Copa Libertadores wedstrijden tijdens het seizoen 2023-2024. Vorig seizoen eindigde Corinthians op de vierde plek in de Braziliaanse competitie. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Corinthians Paulista voetbalshirts. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 2003. Dit seizoen bevat de collectie drie verschillende voetbalshirts, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor Sócrates. 

Democracia Corinthiana

De Nike Corinthians voetbalshirts 2023-2024 zijn geïnspireerd door de "Democracia Corinthiana" beweging van de jaren '80. Onder leiding van Sócrates, Wladimir en met toestemming van clubvoorzitter Waldemar Pires namen de spelers van Corinthians de leiding over het team. Sócrates en Wladimir organiseerden verschillende stemmingen, waarbij de spelers Corinthians door het opsteken van een hand aan konden geven of zij het eens waren met een bepaalde beslissing. Een bekende beslissing van ''Democracia Corinthiana'' was om met de tekst ''Vote on 15th'' op de achterkant van de voetbalshirts te dragen, zodat fans gemotiveerd weren om bij de eerste verkiezing sinds de militaire coup in 1964 weer te gaan stemmen. De beweging was niet alleen een innovatieve manier om de club te leiden, maar werd in Brazilië ook gezien als één van de belangrijkste acties in de strijd tegen de dictatuur in het land.

Corinthians thuisshirt 2023-2024

Beide Corinthians voetbalshirts hebben een vrij eenvoudig design, geïnspireerd door de Corinthians retro voetbalshirts van de jaren '80. Het Corinthians thuisshirt 2023-2024 is volledig wit en heeft verder alle kenmerken van het nieuwe Nike template. Het voetbalshirt is uitgerust met een ronde hals met daaronder een ronding. De swoosh van Nike op de rechterborst is zwart met een rode omranding. Dit waren de kleuren van de ''Democracia Corinthiana'', welke ook terug kwamen op de spandoeken van de supporters en acties van de spelers. De linkerborst is uitgerust met het clublogo en in de nek op de achterzijde van het voetbalshirt bevindt zich een label met de tekst: ''Democracia Corinthiana''. Het Corinthians thuistenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en volledig witte kousen.

Corinthians uitshirt 2023-2024

Het Corinthians uitshirt 2023-2024 heeft ook het iconische jaren '80 design. Dit voetbalshirt is zwart en bevat een design van verticale witte banen. De ronde hals van het voetbalshirt is wit en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen. De logo's van de club en Nike staan op dezelfde plek als op het thuisshirt en hetzelfde geldt voor de details op het uitshirt. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen. De rugnummers op de achterkant van de Corinthians voetbalshirts hebben dit jaar ook dezelfde stijl als de rugnummers op de voetbalshirts in de jaren '80. Dit betreft de kenmerkende keyline bedrukking.

Corinthians 3e voetbalshirt 2023-2024

Het Corinthians 3e voetbalshirt 2023-2024 is ook weer een ode aan Sócrates en met name zijn invloed in the ‘’Diretas Já’’, een beweging uit 1984 die opriep voor vrije verkiezingen in Brazilië. Het voetbalshirt is overwegend goud. Dit is dezelfde kleur als de t-shirts die Sócrates en zijn beweging droegen tijdens de demonstraties met zijn beweging in 1983-1984. Het tenue heeft verder zwarte accenten en bevat hetzelfde template als alle andere 3e voetbalshirts van Nike, zoals bijvoorbeeld het FC Barcelona 3d voetbalshirt 2023-2024. Het voetbalshirt is namelijk uitgerust met een ronde hals met aan de onderkant een design van flitsende lijnen. Dit design komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen. De zijkanten van het tenue bevatten ook een brede zwarte band. De binnenkant van de hals bevat een verwijzing naar de ‘’Diretas Já’’. Hier staat de tekst: ‘’Vale Do Anhongabau – Sao Paulo – 16 de Abril – 1984. Op de borst staan de logo’s van Nike en de club. De swoosh van Nike is zwart en het logo van Corinthians is goud/zwart. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en gouden sokken met contrasterende accenten.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie:Nike Dri Fit technologie. Dit systeem is in de stof (100% polyester) verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic tenues bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie. De tenues die de spelers tijdens de wedstrijden dragen zijn iets lichter, hebben meer ventilatiezones en vallen meer getailleerd.
  • Pasvorm: Authentic - SlimFit, Replica - Normaal

Corinthians voetbalshirt bestellen

De Nike Corinthians voetbalshirts 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De voetbalshirts zijn alleen voor volwassenen beschikbaar (maten XS, S, M, L, XL en XXL) en hebben een prijs van € 89,95. In deze winkels kun je de Corinthians voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer.

Corinthians voetbalshirts 2023-2024
Corinthians voetbalshirts 2023-2024
Corinthians voetbalshirts 2023-2024
Corinthians voetbalshirts 2023-2024
Corinthians voetbalshirts 2023-2024
Corinthians voetbalshirts 2023-2024
Corinthians voetbalshirts 2023-2024
Corinthians voetbalshirts 2023-2024