Corinthians thuisshirt 2020-2021

Corinthians en Nike hebbe deze week het nieuwe Corinthians thuisshirt 2020-2021 gelanceerd. In dit voetbalshirt spelen de Brazilianen de Brasileirao Serie A en Copa Libertadores gedurende 2020-2021. Het nieuwe thuistenue van ''Timão'' is geïnspireerd door het tenue van 1990, het jaar waarin de club voor het eerst kampioen van Brazilië werd. Daarna zouden er nog zes volgen. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor het design van het tenue van de Braziliaanse club. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2003 de kledingsponsor van Corinthians en beide partijen hebben nog een contract tot 2029.

Corinthians thuis shirt en tenue 2020-21 | Een ode aan 1990

Het nieuwe Corinthians thuisshirt 2020-2021 heeft verschillende kenmerken van het voetbalshirt van 1990 met ook moderne accenten. Het tenue is overwegend wit en bevat een klassieke polo kraag. Deze kraag is zwart met een dunne, witte lijn . De polokraag is bovendien uitgerust met twee zwarte knopen. De band aan de onderkant van de mouwen is ook zwart en hetzelfde geldt voor de zigzagband aan de zijkanten van het tenue. Deze band is iconisch voor het nieuwe template van Nike. De binnenkant van de hals is uitgerust met een speciale tekst: “Início de uma Era” (de start van een nieuw hoofdstuk) en verwijst naar het kampioenschap van 1990. Qua design doet het tenue bovendien denken aan het voetbalshirt van 1992, het seizoen waarin het Braziliaanse sportmerk Finta de kledingsponsor van Corinthians was. De rechterborst van het voetbalshirt bevat de swoosh van Nike en de andere borst bevat het clublogo van Sport Club Corinthians Paulista. Een ander speciaal detail op de nieuwe Corinthians tenues zijn de rugnummers van de spelers. In het rugnummer is namelijk een afbeelding van één van de spelers van het kampioenselftal van 1990 verwerkt: Neto. De rugnummers hebben bovendien dezelfde stijl als de rugnummers van 1990. Het Corinthians thuistenue wordt dit seizoen compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met daarop de logo's van de club en Nike. De kousen zijn wit en bevatten aan de bovenkant een zwarte band.

De nieuwe Corinthians tenues zijn door Nike dit seizoen ook weer uitgerust met de Dri Fit technologie van Nike, welke zorgt voor de perfecte verkoeling en ventilatie. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe tenue, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Pedrinho, Luan, Romero, Jadson, Boselli, Cantillo en andere sterspelers. Check ook het Corinthians uitshirt 2020-2021.

Corinthians voetbalshirt kopen

Het nieuwe Corinthians thuisshirt 2020-2021 kun je vanaf augustus kopen in de onderstaande winkel. Het voetbalshirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL & heeft een prijs van € 89,95. In de onderstaande shop vind je ook goedkope t-shirts of een hoodie van de club en kan je het shirt laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel je Corinthians voetbalshirt exclusief in deze SHOP! 

Corinthians voetbalshirt 2020-2021

 

Corinthians thuistenue 2020-2021

 

Corinthians thuisshirt 2020-2021