30 april 2019

Corinthians thuisshirt 2019-2020

Corinthians en Nike hebben vandaag het nieuwe thuisshirt voor 2019-2020 officieel gelanceerd. In dit nieuwe tenue speelt de Braziliaanse club uit São Paulo de wedstrijden in de Brasileirao Serie A en bekerwedstrijden in de Arena Corinthians gedurende dit seizoen. Sport Club Corinthians Paulista eindigde vorig seizoen op een teleurstellende dertiende plaats. Alles is er aan gelegen om dit seizoen beter te presteren. Aan het tenue zal dat niet liggen. Het shirt is namelijk een ode aan één van de sterren die bij de club gespeeld heeft.

Corinthians voetbalshirt 2019-2020 - een ode aan Ronaldo

Het nieuwe voetbalshirt van Corinthians is namelijk een ode aan de Braziliaanse Ronaldo. De voormalige speler van PSV en Barcelona maakte op 4 maart 2009 zijn debuut voor de Braziliaanse club. Velen vroegen zich af of ''El Fenomeno'' nog wel zijn niveau kon halen. Ronaldo Luis Nazário de Lima overtrof de verwachtingen. De club werd namelijk kampioen en won ook de Copa do Brazil. Het nieuwe voetbalshirt van Corinthians is dan ook geïnspireerd door het tenue van dit seizoen. Het Corinthians thuisshirt voor 2019-2020 is wit en wordt gekenmerkt door de dunne, zwarte, verticale pinstripes over de body van het voetbalshirt. Dit betreffen negen strepen en deze strepen zijn een verwijzing naar het rugnummer dat Ronaldo had bij ''Timao.'' Verder heeft het tenue een V-hals en prijken de logo's van de club en kledingsponsor Nike op de borst. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt sinds 2003 de voetbalshirts van de Braziliaanse club en dit contract loopt in ieder geval nog tot 2029. De binnenkant van de hals is uitgerust met een speciaal logo. Dit logo heeft de contouren van het logo van de Braziliaanse club met daarin nummer 9, het rugnummer van Ronaldo. De binnenkant van de hals is ook nog uitgerust met een witte taping en deze loopt door over de achterkant van het shirt. Het nieuwe Corinthians thuistenue wordt compleet gemaakt door een zwart broekje en witte kousen.

Uiteraard is Ronaldo verheugd met deze eer: ''Ik ben super blij met dit nieuwe Corinthians voetbalshirt, welke een ode is aan het eerste shirt dat ik voor de club droeg en waarin we kampioen werden. Het lijkt net alsof het gisteren was, maar het is alweer tien jaar geleden dat ik bij deze club begon.'' Getuige de marketingfoto's is dat ook wel te zien ;). Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe tenue dat vanaf nu gedragen wordt door sterren als Ángel Romero, Pedrinho, Boselli, Vagner Love, Jádson, Urso en nog meer sterspelers. Vorig jaar bracht de club met het voetbalshirt een ode aan Ayrton Senna.

Corinthians voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Corinthians voetbalshirt voor 2019-2020 kun je vanaf mei kopen in de onderstaande winkels. Dit kan alleen voor volwassenen. Het shirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL & heeft een prijs van € 89,95. In de onderstaande shop vind je ook goedkope t-shirts of een hoodie van de club en kan je het shirt laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel je Corinthians voetbalshirt exclusief in deze SHOP!