7 november 2017

Colombia keepersshirt 2018-2019 gelanceerd

Het nieuwe keepershirt van Colombia voor het Wereld Kampioenschap 2018 in Rusland introduceert een nostalgische look. Het shirt is geïnspireerd op het shirt wat in 1994 werd gedragen door de legendarische Colombiaanse keeper René Higuita. David Ospina zal onder andere in dit shirt gaan vlammen. Bovendien wordt het nieuwe voetbalshirt door de keepers gedragen tijdens de UEFA Nations League en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020 gedurende de periode 2018-2019. Check hieronder alle details van dit uiterlijk en het nieuwe keeperstenue.

Legendarisch Colombia keepershirt en tenue WK 2018

Adidas brengt de nieuwe WK shirts van elk land waar zij kleding voor leveren met een historisch randje en heeft samen met Colombia gekozen voor het uiterlijk van het legendarische keepershirt uit 1994. Dit legendarische shirt werd gedragen door René Higuita, een voormalige Colombiaanse doelman. Hij speelde in totaal 69 interlands voor Colombia en scoorde 3 goals! Higuita staat bekend om zijn bizar excentrieke speelstijl, waarbij hij risico’s nam, mee ten aanval ging en af en toe een golaso maakte. Zijn bijnaam was daarom ‘El Loco’, wat de gek betekend. Maar waar wij hem allemaal van kennen is de bekende ‘Escorpión’. Dat was de redding die hij in Wembley tegen Engeland uitvoerde.

Het nieuwe Colombia keepershirt is gebaseerd op het adidas adiPRO18 template. Adidas gebruikt dit template voor alle keeperstenues van de WK teams waarvan het sponsor is. Het shirt van onder andere David Ospina heeft een zwarte basis, maar is verder gecombineerd met de kleuren paars, roze en groen. Het shirt wordt gekenmerkt door de paarse graphic print die over de body van het shirt loopt. De voorkant van het keeperstenue wordt vooral gekenmerkt door de paarse horizontale strepen in verschillende diktes. De breedtes verschillen per horizontale lijn van elkaar. De mouwen hebben een zwarte tint en verder bevat het keepersshirt van Colombia een v-hals. De drie strepen van adidas op het nieuwe keepersshirt zijn groen van kleur en lopen over de schouders heen. Het adidas logo op de rechterborst heeft een roze kleur gekregen net als het logo van ‘Los Cafeteros’. De nieuwe tenues van Colombia zijn door adidas ook dit seizoen uitgerust met de adidas Climalite technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check ook het Colombia thuisshirt 2018-2019!

Het nieuwe tenue van de keepers van Colombia wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje. Op de broekjes staan ook weer de logo’s van adi en Colombia. De kousen hebben ook een zwarte kleur. 

Colombia keepershirt bestellen

Het nieuwe Colombia keepersshirt voor 2018-2019 kan je per direct kopen in de onderstaande webshops. Dit kan voor kinderen en volwassenen. Voor KIDS heeft het shirt een prijs van € 74,95 en voor volwassenen € 94,95. In deze online winkels kan je het keepershirt van ‘Los Cafeteros’ laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere producten van Colombia kopen? Check het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd! 

Koop het nieuwe Colombia shirt altijd in deze SHOP!