20 maart 2016

Canada thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Canada voetbalshirt 2016-2017 is vandaag officieel gelanceerd door de Canadese voetbalbond en kledingsponsor Umbro. In deze nieuwe shirts speelt het land de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018. Umbro is sinds 2014 kledingsponsor van het land en heeft voor een flitsend voetbalshirt gezorgd. We bespreken het design van het nieuwe Canada voetbalshirt hieronder.

Het Canada voetbalshirt is zoals altijd overwegend rood en bevat verschillende witte accenten. Deze witte accenten komen terug in de helft van de ronde hals en in de bies aan de onderkant van de mouwen. De andere helft van de hals is rood. Verder bevat de linkerkant van het shirt een opvallend effect. De linkerkant van het voetbalshirt is uitgerust met een verticale baan, welke aan de bovenkant rood is en naar de onderkant met een speciaal effect overloopt in het wit. De achterkant van het shirt bevat net onder de kraag de vlag van het land en de binnenkant van de kraag bevat een zogenaamde soundwave, welke een verwijzing is naar het volkslied van van Canada. De linker borst is uitgerust met het embleem van de Canadese voetbalbond en de andere borst bevat het logo van Umbro. Het logo van de kledingsponsor komt ook terug aan de binnenkant van de hals. Verder hebben de voetbalbond en het Engelse voetbalmerk een unieke bedrukking voor de voetbalshirts gelanceerd. Deze bedrukking van het borstnummer, rugnummer en de namen van de spelers is gebaseerd op het zogenaamde ''Les Rouges'' font, waarbij ieder cijfer en nummer een ijzig karakter heeft, welke de identiteit van het land weergeeft, aldus Umbro en de Canadese voetbalbond. Het nieuwe Canada tenue wordt gecompleteerd door een rood short en rode kousen. Beide items bevatten witte details. Check hieronder de foto's van het nieuwe Canada voetbalshirt 2016-2017 en het nieuwe tenue.

Het nieuwe Canada voetbalshirt kan je vooralsnog nergens kopen in Europa. Zodra dit wel het geval is, hebben wij weer nieuws. Wil je een t-shirt kopen van het land? Check dan de online shop van Subside Sports. Directe levering!

Canada -thuisshirt -2016-2017

Canada -thuistenue -2016-2107