13 maart 2019

Canada vrouwen voetbalshirts 2019-2021

Nike heeft vandaag ook de nieuwe tenues voor het Canadese vrouwenvoetbalelftal officieel gelanceerd. Het Amerikaanse sportmerk heeft vanaf dit jaar het stokje overgenomen van Umbro en valt direct met haar neus in de boter. De vrouwen van Canada spelen namelijk in de nieuwe tenues tijdens het WK van 2019 in Frankrijk. Canada neemt het in Frankrijk op tegen de Oranje Leeuwinnen, Kameroen en Nieuw Zeeland. Alleen op het WK van 1991 ontbrak het Canadese vrouwenelftal. Daarna was het altijd aanwezig. De beste prestatie die het team behaalde was de vierde plaats in 2003. Vier jaar geleden werd het Noord Amerikaanse land uitgeschakeld in de kwartfinales. Benieuwd naar alle details van het nieuwe tenue? Check het hieronder!

Wil je het Canadese elftal direct aanmoedigen met een gaaf t-shirt of voetbalshirt? Check het dan in deze SHOP! 

Canada vrouwenelftal thuisshirt WK 2019

Het nieuwe thuisshirt van de Canadese vrouwen haalt de inspiratie uit het nationale symbool van het land, het esdoornblad. De zogenaamde ‘’maple leaf’’ is al meer dan 300 jaar een belangrijk symbool van Canada en staat voor vrede, tolerantie en eenheid. Wanneer de esdoorn tot bloei komt in de lente zijn de bladeren rood en deze worden ook weer rood in herfst. Voor het Canadese team staat dit symbool voor de mix van jongere en oudere speelsters die in Frankrijk het beste uit zichzelf moeten gaan halen. Tot zover de symboliek van het nieuwe thuisshirt. Qua template is het niet allemaal super spannend. Het shirt is geheel rood en bevat een v-hals. De binnenkant van de hals bevat een taping in dezelfde tint rood en op de borst prijken de logo’s van de voetbalbond en Nike. Een rood broekje en rode kousen completeren het nieuwe thuistenue van het Canadese voetbalelftal.

Canada vrouwen uitshirt WK 2019

Het uitshirt van het Canadese vrouwenvoetbalelftal heeft hetzelfde template als het thuisshirt. Dit shirt is echter wit en wordt gekenmerkt door de horizontale, dunne strepen over het shirt. Ook de mouwen van het uitshirt bevatten de kenmerkende zigzagstrepen en op de borst prijken de logo’s van de voetbalbond en Nike. De binnenkant van de hals is uitgerust met een witte strip en het uittenue wordt compleet gemaakt door een wit broekje en witte kousen. De sokken van Canada hebben op het midden wel een grijs vlak, dat verdeeld is in dunnere strepen. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe voetbalshirts van het Canadese vrouwenteam. Deze tenues worden vanaf nu gedragen door speelsters als Christine Sinclair, Sophie Schmidt, Erin McLeod, Stephanie Labbé, Jessie Fleming en andere speelsters.

Canada vrouwen voetbalshirt bestellen

De nieuwe voetbalshirts van het Canadese vrouwenelftal kun je vanaf medio mei kopen in de onderstaande webshop. De prijs van de shirts is ongeveer € 85,- en beide tenues zijn beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Uiteraard kun je je Canada tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Canada voetbalshirt altijd in deze winkel!