25 juli 2016

Brighton en Hove Albion voetbalshirts 2016-2017

De nieuwe voetbalshirts van Brighton and Hove Albion zijn vandaag officieel bekend gemaakt door de Engelse club en kledingsponsor Nike. In deze voetbalshirts speelt Brighton and Hove Albion FC de Championship en FA Cup wedstrijden gedurende het seizoen 2016-2017. De thuiswedstrijden speelt de club die in 1901 werd opgericht in het Falmer Stadium in Brighton. Vorig seizoen eindigde Brighton & Hove Albion FC op een derde plaats met evenveel punten als Middlesbrough, maar de club had een slechter doelsaldo en werd veroordeeld tot de play-offs. Daarin verloor Brighton in de halve finale van Sheffield Wednesday en speelt hierdoor dit seizoen opnieuw op het tweede niveau van Engeland. Enkele spelers uit de selectie van Brighton & Hove Albion FC zijn Bruno Saltor, Elvis Manu en Danny Holla. We bespreken beide shirts hieronder.

Brighton & Hove Albion thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Brighton & Hove Albion FC thuisshirt voor 2016-2017 bevat de traditionele blauw en witte kleuren. Dit thuisshirt is gebaseerd op het shirt uit het seizoen 1978-79, toen de club promoveerde naar de hoogste Engelse divisie. De blauwe en witte strepen lopen verticaal over de voorkant het shirt en de mouwen. De achterkant is volledig wit met aan de bovenkant onder de kraag een vierkant met de naam van hoofdsponsor American Express. De naam van de hoofdsponsor is in het witte vlak ook op de voorkant van het thuisshirt te zien. Het logo van de club met de zeemeeuw erop versiert de linkerborst. The Seagulls is ook de bijnaam van de club uit Brighton. De rechterkant is voorzien van het Nike swoosh teken. Het Brighton & Hove Albion thuistenue 2016-2017 wordt compleet gemaakt met een blauw broekje en blauwe voetbalsokken. Het broekje bevat aan de zijkanten een witte strip. De pijpen zijn voorzien van de logo's van de club en kledingsponsor Nike. De volledig blauwe kousen worden versierd met het Nike logo.

Brighton & Hove Albion uit shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Brighton & Hove Albion uitshirt 2016-2017 is overwegend zwart met enkele fluo gele accenten. Het uitshirt is gebaseerd op het Nike Teamwear Challenge template. De fel gele kleur is terug te vinden op de strip op beide schouders. Ook loopt er onder de oksels een gele baan aan de zijkanten van het shirt. Het Brighton uitshirt bevat een klassieke polo-kraag en een tweetal knoopjes om de kraag te sluiten. Midden op de borst wordt het uitshirt versiert met hoofdsponsor American express. Op de linkerborst is de badge van Brighton en Hove Albion aangebracht. Aan de andere kant het logo van Nike ook in de fluo gele kleur. De achterkant is zwart met onder de kraag de naam van hoofdsponsor American Express. Het Brighton & Hove Albion uittenue 2016-2017 wordt gecomplementeerd met een zwart broekje en zwarte kousen. Het broekje heeft ook de fluo gele details. Aan de zijkanten van het broekje een baan in deze kleur. Ook het swoosh teken op de linkerpijp is voorzien van de felgele kleur. De rechterpijp bevat het logo van The Seagulls. De kousen zijn volledig zwart met in het midden het Nike embleem.

Brighton en Hove Albion voetbalshirt kopen

Het nieuwe Brighton voetbalshirt kan je vooralsnog alleen kopen in de clubshop van de Engelse club. Mocht je het shirt willen, maar niet kunnen verkrijgen? Stuur ons gerust een e-mail en wij kunnen kijken wat we voor je kunnen doen.

Check alle voetbalshirts voor 2016-2017 in deze officiële shop! Brighton -thuis -shirt -2016-2017

Brighton -uit -shirt -2016-2017