7 november 2017

Bosnië en Herzegovina thuisshirt 2018-2019

Bosnië en Herzegovina, het land van onder andere Edin Dzeko en Miralem Pjanic, heeft samen met adidas een nieuw thuisshirt gelanceerd. Bosnië-Herzegovina was, samen met Servië, Macedonië, Koratië, Slovenië en Montenegro een van de zes federale republieken die deel uitmaakten van het voormalig Joegoslavië. Het enige WK waar de nationale ploeg van Bosnië-Herzegovina voor was geplaatst was die in Brazilië tot nu toe. Helaas is het de ploeg niet gelukt om zich te plaatsen voor de WK-eindrondes in Rusland. In het nieuwe shirt speelt het nationale elftal van Bosnië de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op Euro 2020 gedurende 2018-2019. Bovendien speelt het land in dit shirt tijdens de UEFA Nations League. Adidas is ook deze jaargang kledingsponsor van het elftal. Deze functie vervult het merk sinds 2014. Check hieronder de details van het nieuwe tenue!

Bosnië-Herzegovina shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe Bosnië en Herzegovina tenue is geïnspireerd door vintage tenues van begin jaren '90.  De oorlog van 1992-1995 bracht alle voetbalactiviteiten en alles rond de voetbal tot een halt. Voetballers werden ingezet voor de oorlog en vochten aan de voorste linies van het leger. Er ontstond in 1993 wel een nationale selectie, maar door de oorlog en daarom problemen met het vervoer werd er bijna niet gevoetbald. Talenten die niet werden opgeroepen om te vechten in de oorlog vertrokken naar het buitenland om daar hun wedstrijden te spelen en het gevaar in eigen land te ontlopen. Toen de eerste bondscoach spelers bij elkaar probeerde te krijgen, was dit een moeilijkere taak dan gedacht. Sommige spelers kwamen in aanmerking om voor meerdere landen te spelen en sommigen wilden niet meer uitkomen voor Bosnië en Herzegovina. De eerste officieuze interland die de ploeg speelde was op 6 juni 1993, deze werd met 3-1 gewonnen.

Het nieuwe voetbalshirt van Bosnië en Herzegovina is geïnspireerd door het het shirt van het nationale elftal tijdens de jaren '90 en dominante spel van het land. Het shirt heeft de bekende blauw en gele kleuren gekregen en heeft een geribbelde v-hals. De geweven badge van de voetbalbond  van Bosnië-Herzegovina (Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine (N/FSBiH) op de linkerborst springt er uit samen met het witte geweven adidas logo op de rechterborst. Het shirt bevat ook een schuine verticale baan, die van de rechterborst naar de linker onderkant van het shirt loopt. Deze verticale baan heeft een lichtere kleur blauw dan het shirt zelf. De drie adidas strepen lopen aan de zijkanten van het shirt vanaf de oksel tot de onderkant van het shirt. Deze zijn een goud/gele kleur, net als de band aan de onderkant van de mouwen. Het shirt is gemaakt van zweetafvoerend Climalite materiaal en bestaat ook dit jaar weer voor 100% uit polyester. De adidas Climalite technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Ook zet adidas zich in om producten te creëren op manieren die zo min mogelijk schade veroorzaken en milieuvriendelijk zijn. Dit voetbalshirt is dan ook gemaakt van gerecycled polyester om grondstoffen te sparen, uitstoot te verminderen en zo minder schadelijk te zijn voor het milieu. Het shirt heeft verder een regular fit. Dit betekent een wijdere body met een recht silhouet, kortom de juiste balans tussen een losse en strakke pasvorm. Het nieuwe tenue van Bosnië-Herzegovina wordt compleet gemaakt door een voetbalbroekje in dezelfde kleuren als het shirt. Op dit broekje staan ook weer de logo’s van adidas en het nationale elftal van Bosnië-Herzegovina. De kousen hebben een witte kleur.

                                    

Bosnië-Herzegovina thuisshirt bestellen

Het nieuwe Bosnië-Herzegovina thuisshirt voor 2018-2019 kan je per direct kopen in de onderstaande webshops. Dit kan voor kinderen en volwassenen. Voor KIDS heeft het shirt een prijs van € 74,95 en voor volwassenen € 89,95. In deze online winkels kan je het shirt van Bosnië-Herzegovina laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere producten van Bosnië-Herzegovina kopen? Check het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwe Bosnië-Herzegovina shirt altijd in deze SHOP!

of in deze winkel!