17 december 2021

FK Željezničar Sarajevo voetbalshirts 2021-2022

De Bosnische voetbalclub FK Željezničar Sarajevo heeft in samenwerking met kledingsponsor Macron een speciaal voetbalshirt ter ere van het 100 jarig bestaan gelanceerd. Dit tenue wordt door de Bosnische club gedragen in de resterende thuiswedstrijden in het Grbavicastadion in 2022. Sinds de zomer van 2020 is Macron de kledingsponsor van ''Plavi'' (de blauwen) en ook dit seizoen is het Italiaanse sportmerk verantwoordelijk voor het design en de productie van de tenues van Fudbalski Klub Željezničar.

FK Željezničar Sarajevo werd in 1921 opgericht door een groep spoorwegarbeiders. Željezničar is het Bosnische woord voor spoorwegarbeiders. De kleur van het FK Željezničar Sarajevo is dan ook geïnspireerd door de kleur van die is Oost-Europa geassocieerd wordt met spoorwegen: blauw. Het tenue ter ere van het 100 jarig bestaan wordt gekenmerkt door de blauwe en witte verticale banen. Door de witte banen loopt een subtiele gouden lijn en ook andere details op het tenue zijn goud. De ronde hals bevat een blauwe en gouden band en ook de band aan de onderkant van de witte mouwen is blauw/goud. De blauwe banen zijn uitgerust met een diagonale print van een spoorweg. De rechterborst en de mouwen zijn uitgerust met het Macron logo in het goud en de linkerborst bevat de badge van de club. De achterkant van het tenue is blauw en in de nek is het getal 100 verwerkt. De binnenkant van de hals bevat ook nog een label in de kleuren van het voetbalshirt. Dit label bevat ook het logo van de club en het getal 100. Het tenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje met wit touwtje. De kousen zijn blauw met aan de bovenkant een witte band. Op de kousen staat ook de tekst: ''“Željezničar 1921'' in het goud. Zoals alle Macron tenues bevatten deze tenues de mPerformance technologie. Dit systeem is verwerkt in het materiaal van de voetbalshirts en zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de FK Željezničar Sarajevo voetbalshirts 2021-2022, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Stilic, Bekric, Zdunic, Zec, Mekic, Kosoric, Hajdarevic, Bojo en nog meer spelers. Dit voetbalshirt kun je vanaf nu exclusief bestellen in deze SHOP! 

FK Zeljeznicar thuisshirt 2022