adidas verbreekt contract met voetbalbond Bosnië & Herzegovina

Het huwelijk tussen de Bosnische voetbalbond en adidas lijkt op haar einde te lopen. Het Duitse sportmerk wil het contract met de Bosnische voetbalbond niet verlengen. Adidas lijkt niet blij te zijn met het feit dat er in de afgelopen contractperiode zowel online als offline geen officiële fanshop voor de merchandising van het nationale elftal werd gerealiseerd. Één van de redenen hiervoor was de vacature van een marketing director bij de voetbalbond. De samenwerking tussen beide partijen begon juist nog voortvarend. Doordat de Bosnië & Herzegovina zich verrassend wist te plaatsen voor het WK van 2014, hengelde het Duitse sportmerk de voetbalbond binnen. Het succes was echter van korte duur. Bosnië kwalificeerde zich namelijk niet voor het EK van 2016 en het WK van 2018.

De nationale bond van Bosnië & Herzegovina moet dus op zoek naar een nieuwe kledingsponsor en volgens de geruchten is het Engelse sportmerk Umbro de gedoodverfde opvolger. Het merk heeft vrijwel geen nationale elftallen meer in haar portfolio. Na het afscheid van het Peruviaanse elftal deze zomer, verzorgt het alleen nog de tenues en trainingskleding van het nationale elftal. Wel is het merk kledingsponsor van verschillende grote Europese clubs, zoals PSV, Schalke 04, Werder Bremen, West Ham United en Everton. Wanneer er inderdaad een contract getekend wordt met Umbro zal dit niet zo'n lucratief contract als met adidas zijn. Zaak is dat het nationale elftal van Bosnië & Herzegovina nu zonder kledingsponsor zit en dat daags voor het begin van de UEFA Nations League. Waarschijnlijk draagt het Bosnische voetbalelftal voor de time being nog wel de shirts van adidas. Check de Bosnië & Herzegovina adidas voetbalshirts voor 2018!

De voetbalbond wilde niet reageren op de geruchten. We gaan ervan uit dat er op korte termijn een nieuwe kledingsponsor wordt gepresenteerd! Dan hebben we weer nieuws! Ben je op zoek naar een voetbalshirt of een goedkoop shirt van Bosnië & Herzegovina? Bestel het exclusief in deze winkel!