7 april 2022

België vrouwen voetbalshirts 2022-2023

Het Belgische vrouwenvoetbalelftal (The Red Flames) dragen vanaf nu nieuwe voetbalshirts. Adidas en de KBVB maakten vandaag de nieuwe tenues van het Belgisch vrouwenelftal bekend! In deze voetbalshirts speelt het team van bondscoach Ives Serneels de Euro 2022 wedstrijden en de resterende kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2023. Tijdens Euro 2022 nemen The Red Flames het in de poulefase op tegen de vrouwen van Frankrijk, Italië en Ijsland. Adidas is weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de voetbalshirts van het Belgisch vrouwenvoetbalteam. Het Duitse sportmerk heeft sinds 2014 een samenwerking met de Belgische voetbalbond.

België vrouwen thuisshirt 2022-2023

Voor het eerst in de historie van het Belgisch vrouwenelftal is het thuisshirt niet rood, maar overwegend zwart. Daarnaast betreft dit het eerste tenue dat een ander design heeft dan het voetbalshirt dat door de mannen gedragen wordt. Het doel hiervan is om de significante ontwikkeling en ambitie van het vrouwenvoetbal in de schijnwerpers te plaatsen. In het België vrouwen voetbalshirt zijn wel de andere kleuren van de Belgische vlag verwerkt. De ronde hals bevat namelijk een rode lijn en ook de brede, zwarte band aan de onderkant van de mouwen is uitgerust met een rode lijn. De adidas strepen op de schouders zijn geel. Verder zijn de logo's van adidas en de KBVB (Koninklijke Belgische voetbalbond) centraal op de borst geplaatst. Het gele adidas logo staat boven het nieuwe logo van de KBVB. Het België vrouwen thuistenue wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje met aan de zijkanten gele adidas strepen. Dit is ook de kleurencombinatie van de kousen van het tenue.

België vrouwen uitshirt 2022-2023

Het België vrouwen uitshirt 2022-2023 is geel en is gebaseerd op het adidas Condivo 21 template. Dit template gebruikt adidas voor alle uitshirts van de aan Euro 2022 deelnemende landen waarvan het kledingsponsor is. Het voetbalshirt bevat een all-over camouflage print in twee tinten geel en is verder afgewerkt met zwarte accenten. Het adidas logo op de rechterborst is zwart en ook de adidas strepen op de schouders hebben deze kleur. Het logo van de Belgische voetbalbond betreft een monochrome badge. Dit betekent dat de badge niet de gebruikelijke kleuren heeft, maar in stijl is van de kleuren van het tenue: geel/zwart. Daarnaast bevat het België vrouwen uitshirt 2022-2023 de iconische adidas EQT collar. Dit is een combinatie van een diagonale kraag en V-hals. Het België vrouwen uittenue wordt compleet gemaakt door een geel voetbalbroekje met zwarte adidas strepen en zwarte logo's. Dit zijn ook de kleuren van de kousen.

Zoals alle adidas voetbalshirts zijn de voetbalshirts van de The Red Flames uitgerust met de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof van de tenues verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De tenues zijn gemaakt van gerecycled polyester. Dit betreft 50% gerecycled polyester, afkomstig van plastic afval in en rondom de oceaan. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de adidas België vrouwen voetbalshirts 2022-2023, die vanaf nu gedragen worden door speelsters als Wullaert, Cayman, De Caigny, Tysiak, Eurlings, Biesmans, Minnaert en nog meer speelsters.

België vrouwen voetbalshirt bestellen

De nieuwe tenues van The Red Flames kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassen dames (maten XS, S, M, L, XL en XXL) zijn de voetbalshirts € 89,95 en voor kinderen (maten 116, 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De broekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de kousen zijn € 19,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

Bestel de België vrouwen voetbalshirts direct in deze SHOP

of de adidas SHOP

 

België vrouwen thuisshirt 2022-2023

België vrouwen uitshirt 2022-2023

België vrouwen thuisshirt 2022-2023

Red Flames uitshirt 2022-2023