7 mei 2018

Bayer Leverkusen uitshirt 2018-2019

De Duitse voetbalclub Bayer Leverkusen heeft in samenwerking met kledingsponsor Jako het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2018-2019 gelanceerd. Bayer Leverkusen speelt dit seizoen weer bovenin mee en speelt tijdens de laatste wedstrijd voor plaatsing voor de voorronde van de Champions League. In Europa is natuurlijk niet de enige plek waar het nieuwe uitshirt van Bayer Leverkusen te zien is. Ook tijdens de uitwedstrijden in de Bundesliga en in de DFB Pokal is het shirt te bewonderen. Het uitshirt voor het seizoen 2018-2019 is een ode aan het shirt van 30 jaar geleden. Toen wonnen de Duitsers namelijk de UEFA Cup. Ben jij nieuwsgierig naar het nieuwe uitshirt van Bayer Leverkusen? Check de details hieronder!

Bayer Leverkusen uit shirt en tenue 2018-2019

Jako is verantwoordelijk voor het design van het shirt van Bayer Leverkusen. Omdat de club 30 jaar geleden de UEFA Cup won, vond Jako het een goed idee om deze bijzondere gebeurtenis aan het ligt te brengen. Het shirt is gebaseerd op het shirt dat gedragen werd tijdens de finale van de UEFA Cup 30 jaar geleden. Het grote verschil van de shirts? 30 jaar geleden was adidas de sponsor van de club. De basiskleur van het nieuwe uitshirt van Bayer Leverkusen is wit. Echter wordt het shirt versierd met 11 dunne strepen die in diagonale lijn over het shirt lopen. Er is natuurlijk niet zo maar gekozen voor 11 strepen, dit heeft een reden. De strepen staan elk namelijk voor één van de elf spelers die de club vertegenwoordigen op het shirt. De strepen zijn afwisselend zwart en rood. Dit zijn de clubkleuren van de Duitse club. Net als in 1988 heeft het nieuwe uitshirt van de club een ronde hals. Deze heeft een dikke zwarte rand rond de hals. In deze hals staat aan de binnenkant een aandenken aan de UEFA Cup van 1988. ‘’30 Jahre BAYERN 04, UEFA-CUP-SIEGER’’ staat in de hals geschreven. Aan de achterkant van de kraag staat de bijnaam van de Duitse club ‘’Werkself’’ geschreven. De naam van de kledingsponsor, Jako, staat op de rechterkant van de borst geschreven. Sinds 2016 is Jako de trotse kledingsponsor van de Duitse club. Op de linkerkant van de borst staat het logo van Bayer Leverkusen. Het absolute hoogtepunt van de club was natuurlijk de UEFA Cup winst in 1988. De finale werd gespeeld tegen het Spaanse Espanyol. Deze finale werd gespeeld over twee wedstrijden. De eerste wedstrijd werd met 3-0 gewonnen door Espanyol. In de returnwedstrijd rechte Bayer echter de rug en na penalty’s werden de Catalanen verslagen. In het nieuwe uitshirt van Bayer Leverkusen moeten er weer nieuwe successen geboekt worden. Want na de winst van de UEFA Cup in 1988 won de club enkel nog een DFB Pokal in 1993. Ook de naam van de shirtsponsor Barmenia staat op het midden van het shirt. Ook de samenwerking met deze sponsor is gestart in het seizoen 2016-2017. Het nieuwe uittenue van de Duitse club wordt gecompleteerd door een witte voetbalbroek. Natuurlijk is deze broek uitgerust met de logo’s van Bayer Leverkusen en Jako. Ook de kousen zijn wit met een zwarte band in het midden. Hierop staat aan de achterkant Jako en aan de voorkant B04. Wat denken jullie? Kunnen Kevin Volland, Kari Bellarabi, Lars Bender en Charles Aránguiz komend seizoen in dit nieuwe uitshirt een nieuwe prijs toevoegen aan de prijzenkast van Bayer Leverkusen? Laat het ons weten door hieronder te reageren!

Bayer Leverkusen voetbalshirts kopen

Het nieuwe uitshirt van Bayer Leverkusen is vanaf nu te bestellen in de onderstaande webshop. In deze winkel heeft u ook de mogelijkheid om het shirt te laten bedrukken met je naam en nummer, of met de naam en het nummer van je favoriete voetballer van de Duitse club. Ben je opzoek naar andere fanartikelen van Bayer Leverkusen? Bekijk dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Bayer Leverkusen voetbalshirt in DEZE WINKEL

of DEZE SHOP