9 juni 2018

Athletic Bilbao uitshirt 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van Athletic Bilbao voor 2018-2019 is gelanceerd. In dit nieuwe shirt speelt de Spaanse club de uitwedstrijden in de Spaanse La Liga en Copa del Rey gedurende 2018-2019. Athletic eindigde afgelopen seizoen op een zestiende plek en speelt daarom komend seizoen weer op het hoogste niveau van Spanje. Dat doet de club al sinds de oprichting van de competitie. Daarmee is het met Barcelona en Real Madrid de enige Spaanse club, die nog nooit gedegradeerd is. New Balance is ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe uittenue. Sinds vorig seizoen is het Amerikaanse sportmerk kledingsponsor van de club die haar thuiswedstrijden speelt in San Memes. Check hieronder de details van het nieuwe uitshirt.

Blauw Athletic Bilbao uit shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe Athletic Bilbao uitshirt voor 2018-2019 wordt gekenmerkt door het half-om-half design. De rechterkant van het shirt heeft een donkerdere tint blauw dan de linkerkant van het shirt. Beide delen worden gescheiden door een zigzag strip. Het tenue bevat dit jaar ook rode details, verwijzend naar de clubkleuren van ''Los Leones.'' Zo is de ronde hals rood en geldt dit ook voor twee lijnen aan weerszijden van de hals. De rechter borst bevat het logo van New Balance en de andere borst is uitgerust met het logo van de Spaanse club. De binnenkant van de hals bevat een verwijzing naar het 120 jarig bestaan van de Spaanse club. Hier staat namelijk een vintage embleem, waarin het oprichtingsjaar en dit jaar verwerkt zijn. Op de achterkant van het shirt prijkt de Baskische vlag en de zijkanten van het voetbalshirt zijn ook uitgerust met een rode strip. Deze zet uit wanneer de spelers in beweging zijn en zorgt ook voor ventilatie. Hoofdsponsor KUTXABANK versiert het midden van het shirt en op de rechter mouw prijkt de officiële La LIGA badge.

Het uittenue van Athletic Bilbao wordt dit jaar compleet gemaakt door een geheel blauw broekje en blauwe kousen met rode details. Zoals alle shirts van het merk zijn ook deze tenues uitgerust met de NB Dry technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Deze shirts worden vanaf nu gedragen door spelers als Williams, Muniain, Aduriz, Alvarez, De Marcos en andere sterspelers. Check ook het nieuwe thuisshirt!

Athletic Bilbao shirt bestellen

Het nieuwe Athletic Bilbao uitshirt voor 2018-2019 kan je vanaf nu bestellen voor volwassenen in de onderstaande winkel. De prijs van het tenue is € 79,95. Dit voetbalshirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL en kan je laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Wil je andere Bilbao producten bestellen? Check dan ook het overzicht hiernaast of hieronder!

Bestel het Athletic Bilbao shirt in deze SHOP

of check andere Bilbao producten in deze winkel!