23 mei 2018

Athletic Bilbao thuisshirt 2018-2019

Athletic Bilbao en New Balance hebben vandaag het nieuwe thuisshirt voor 2018-2019 gelanceerd. In dit voetbalshirt speelt de Spaanse club de La Liga en Copa Del Rey thuiswedstrijden in het San Mames gedurende 2018-2019. De Spaanse club eindigde vorig seizoen op een teleurstellende zestiende plaats. Ook dit jaar is New Balance weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe tenue. Deze functie vervult het merk sinds de zomer van 2017 en beide partijen hebben in ieder geval nog een contract tot en met 2023. Check hieronder alle details van het nieuwe shirt van ''Los Leonos.''

Ahtletic Bilbao thuis shirt en tenue 2018-2019

Het Athletic Bilbao shirt staat dit jaar in het teken van het 120 jarig bestaan van de club. De club ,waar trainer Ziganda aan het roer is, is in 1898 opgericht. Een verwijzing naar het jubileum van de club bevindt zich aan de binnenkant van de hals. Hier staat het embleem dat de club bij de oprichting had met de jaartallen 1989 en 2018. Bovendien staat het getal 120 in dit logo. Verder heeft het tenue van Bilbao het gebruikelijke design. Het shirt wordt gekenmerkt door de brede rode en witte banen over de voor- en achterkant van het tenue. Daarnaast bevat het shirt een brede, zwarte v-hals. De rechter borst van het tenue bevat het logo van New Balance en de andere borst is uitgerust met het embleem van de Spaanse La Liga club. Hoofdsponsor Kutxabank versiert het midden van het tenue en de rechter mouw is uitgerust met de officiële La Liga badge. Een speciaal detail komt nog terug aan de achterkant van het shirt. Net onder de hals prijkt namelijk de vlag van Baskenland.

Het nieuwe Bilbao tenue wordt dit jaar compleet gemaakt door een geheel zwart voetbalbroekje. Op dit short staan ook weer de logo's van de club en New Balance. De kousen van het nieuwe thuistenue zijn ook geheel zwart. Tegelijkertijd met het nieuwe thuisshirt lanceerden de club en New Balance een nieuw keepersshirt. Dit keepersshirt is geheel zwart en over de mouwen loopt een strip met dunne puntjes. Dit shirt heeft hetzelfde template als het keepersshirt van Liverpool.

Zoals alle New Balance tenues zijn ook de voetbalshirts van Athletic Bilbao uitgerust met de NB Dry technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Deze shirts worden vanaf nu gedragen door spelers als Aduriz, Williams, Martinez, Muniain, Garcia, Alvarez en andere sterren.

Athletic Bilbao shirt bestellen

Het nieuwe Athletic Bilbao shirt voor 2018-2019 kan je vanaf nu bestellen voor volwassenen in de onderstaande winkel. De prijs van het tenue is € 79,95. Dit voetbalshirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL en kan je laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Wil je andere Bilbao producten bestellen? Check dan ook het overzicht hiernaast of hieronder!

Bestel het Athletic Bilbao shirt in deze SHOP

of check andere Bilbao producten in deze winkel! (inclusief goedkope t-shirts en hoodies)