Arminia Bielefeld en Macron lanceren voetbalshirt ter ere van kampioenschap 100 jaar geleden

Arminia Bielefld en kledingsponsor Macron hebben deze week een speciaal jubileum voetbalshirt gepresenteerd. 100 jaar geleden won de Duitse club het kampioenschap het West Duitsland en dat is natuurlijk de reden voor een feestje! Dit voetbalshirt wordt door Arminia Bielefeld gedragen tijdens de 2. Bundesliga wedstrijd tegen Hannover 96 in de Schüco Arena op 22 april 2023. Dan is het exact 100 jaar en een dag geleden dat de club de finale van het West Duitse kampioenschap won. In de finale versloeg Arminia TuRu Düsseldorf Essener Uhlenkrug.

Het Arminia Bielefeld voetbalshirt is volledig zwart en bevat een all-over print van verschillende teksten, die betrekking hebben op het het winnen van het West Duits kampioenschap, zoals ''Deutscher Meister 1923, de einduitslag (4-3), de trein en de te vroeg uitgezonden postduiven. Op het midden van de borst staan de namen van alle spelers van de selectie van Arminia Bielefeld in 1923. Het voetbalshirt is verder uitgerust met een ronde witte hals en ook de band aan de onderkant van de mouwen is wit. Op de rechterborst en de mouwen prijkt het logo van kledingsponsor Macron en de linkerborst is uitgerust met het oude logo van de club. In de nek op de achterkant van het voetbalshirt is een borduursel van een postduif aangebracht. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen met witte accenten.

Dit is het verhaal van de finale van 100 jaar geleden. “Het is 22 april 1923. Arminia Bielefeld speelt in de finale van het West-Duitse kampioenschap tegen TuRu Düsseldorf. In de eerste speciale trein in de geschiedenis van de club maakten 35.000 toeschouwers de pelgrimstocht naar het Uhlenkrug Stadion in Essen. Alles is voorbereid voor een voetbalfestival in Bielefeld. Behalve de ruststand. Bij de rust staat Arminia Bielefeld met 3-1 achter Invaller Hannes Schulte grijpt zijn hart en zijn pet en accepteert luidkeels weddenschappen van elk bedrag op de overwinning van Arminia ter motivatie. Ondertussen lieten de Düsseldorfers een postduif richting huis vliegen, met het goede nieuws: De overwinning is binnen! En zo gebeurde het zoals het moest gebeuren: Wagner maakte gelijk met een brace. Het kwam tot een verlenging, waarin Willi Pohl scoorde en de beslissende 3-4-3 maakte. Op dat moment arriveert de postduif in Düsseldorf. Juichend op de Rijn, die later stil valt, juichend in Bielefeld bij aankomst daar. Een legendarisch verhaal!''

Het Arminia Bielefeld special edition voetbalshirt kun je alleen bestellen in de officiële clubshop van de Duitse club. Het voetbalshirt heeft een prijs van € 79,95 en wordt geleverd in een speciale cadeaubox. Check andere Arminia Bielefeld voetbalshirts in de officiële Macron SHOP!

Arminia Bielefeld voetbalshirt 100 jarig kampioenschap

Arminia Bielefeld voetbalshirt 100 jarig kampioenschap

Arminia Bielefeld voetbalshirt 100 jarig kampioenschap