21 januari 2019

América de Cali voetbalshirts 2019

De Colombiaanse club America de Cali heeft de nieuwe tenues voor 2019 uitgebracht. In deze nieuwe voetbalshirt speelt America de Cali de wedstrijden in de Colombiaanse Categoria Primera A en de beker gedurende 2019. Vanaf dit seizoen is Umbro verantwoordelijk voor de tenues van America De Cali. Het Engelse sportmerk heeft adidas vervangen als kledingsponsor. Dit seizoen bevatten de nieuwe voetbalshirts van America de Cali ook nog eens een geheel nieuw logo. Dit logo prijkt echter alleen het eerste half jaar op de tenues. Daar vertellen we straks meer over. Check hieronder alle details van het nieuwe thuisshirt en uitshirt van America de Cali.

América de Cali thuisshirt 2019

Het America de Cali thuisshirt voor 2019 is geheel rood en bevat een witte lijn in de toelopende V-hals. De onderkant van de mouwen bevatten een speciale strip. Dit betreft namelijk een taping, waarin het logo van Umbro is verwerkt. Alle Umbro tenues van dit seizoen hebben deze band, waaronder ook het voetbalshirt van PSV. Het logo van het Engelse sportmerk staat bovendien op de rechter borst en de andere borst bevat het nieuwe en tijdelijke America de Cali logo. Dit logo wordt alleen de komende zes maanden op de tenues van Colombiaanse club gedragen. De voetballende duivel in het logo van America de Cali is tijdelijk veranderd in de letter A. Bovendien is het oprichtingsjaar (1927) in het logo verwerkt. Het doel van het nieuwe logo is een ode te brengen aan de historie van de club. Tulio Gomez, de eigenaar van de club zegt hier het volgende over: ''America de Cali draagt nu een logo op het voetbalshirt dat veel lijkt op het eerste logo dat we hadden. De A verwijst naar de naam van de club en het feit dat de club één van de oudste clubs van Colombia is.'' América de Cali is een doorstart van América Football Club, welke in 1918 is opgericht. De club bestond vorig jaar dus eigenlijk honderd jaar. Het ''nieuwe'' logo heeft tot veel weerstand onder de fans geleid. Of dit de reden is, dat het maar een half jaar gebruikt wordt, is niet bekend. Op het midden van de tenues van de club prijkt groot het PEPSI logo. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een rood broekje en rode kousen.

América de Cali uitshirt 2019

Het nieuwe América de Cali uitshirt voor 2019 heeft hetzelfde template als het thuisshirt. Dit shirt is geheel wit en bevat een dunne, rode lijn in de V-hals. De Umbro logo's in de bies zijn ook rood. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met rode accenten. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe tenues die vanaf nu gedragen worden door spelers als Aristeguieta, Franco, Cabrera, Moquera en andere sterspelers.

Helaas kan je deze tenues vooralsnog niet in Europa bestellen. Ben je op zoek naar voetbalshirts van het Colombiaanse elftal? Check deze exclusief in deze winkel!