Het nieuwe Algerije thuisshirt 2012/2013 is evenals de andere PUMA shirts van de Afrikaanse landen officieel door Puma bekend gemaakt in het Design Museum in Londen. In dit voetbalshirt speelt Algerije de oefen- en kwalificatiewedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2014. Algerije heeft zich namelijk niet geplaatst voor de Afrika Cup, welke in januari 2012 gehouden wordt in Gabon en Guinea. Het nieuwe voetbalshirt van Algerije is ontworpen door de Algerijnse kunstenaar Zineb Sedira en is evenals de PUMA voetbalshirts van de andere Afrikaanse landen geinspireerd door verschillende kenmerken uit de cultuur, geschiedenis en tradities van Algerije.

 Het Algerije thuisshirt is traditioneel wit en wordt verder gekenmerkt door de dunne groene lijntjes over de voorkant van het shirt, welke op puzzelstukjes lijken. Verder bevat het Algerije thuisshirt een ronde hals met Y-vormig design. De achterkant van de kraag bevat een groene en rode baan, twee kleuren afkomstig uit de vlag van Algerije. Het logo van teamkledingsponsor PUMA staat in het rood op het midden van de borst en de mouwen. De linkerborst van het shrit bevat het embleem van de Algerijnse voetbalbond CAF (Voor de kenners in het Arabisch: الاتحادية الجزائرية لكرة القدم ) De rechterborst van het Algerije voetbalshirt bevat een embleem van de Algerijnse vlag, echter dit embleem is rond.

Het Algerije tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en witte kousen. Check hieronder het nieuwe Algerije voetbalshirt 2012/2013. Deze kan je kopen in de online voetbalshop van Subside Sports.

Koop het hier!

 

Algerije thuisshirt 2012/2013