25 maart 2018

AIK Stockholm thuisshirt 2018-2019

AIK Stockholm heeft in samenwerking met kledingsponsor Nike het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2018-2019 gelanceerd. Het nieuwe shirt is te zien tijdens de wedstrijden in de Allsvenskan maar ook tijdens Zweedse beker en de thuiswedstijden in de voorronde van Europa League gaan we dit nieuwe ontwerp van Nike terugzien. De topclub uit Zweden speelt haar thuiswedstijden in de Friends Arena. In dit stadion kunnen ongeveer 54.000 supporters de club toejuichen naar de overwinningen. Bij AIK Stockholm hebben ook enkele bekende spelers voor ons als Nederlanders gespeeld. De Nederlander Jos Hooiveld, de oud-FC Utrecht voetballer Alexander Gerndt en de cultheld uit Kerkrade Pa-Modou Kah hebben hun wedstrijden gespeeld voor Zweedse club. Ben jij nieuwsgierig naar het nieuwe thuisshirt van AIK? Check de details hieronder!

AIK Stockholm thuis shirt en tenue 2018-2019

Nike is verantwoordelijk voor het thuisshirt van AIK in het seizoen 2018-2019. Dit is het eerste shirt dat is ontworpen door het Amerikaanse sportmerk. Tot en met vorig seizoen was het Duitse kledingmerk adidas namelijk de kledingsponsor van de Zweedse club. De basis van het thuisshirt is zwart. Het shirt heeft echter ook enkele gele accenten. Rond de kraag is een stijlvolle gele rand te zien en ook op de achterkant van het shirt is zijn gele details aangebracht. Op de rechterkant van de borst staat dus voor het eerst het logo van Nike. Deze swoosh is geel van kleur. De rechterkant van de borst bevat het logo van AIK. Boven dit logo prijkt een gouden ster. Deze gouden ster staat voor de 11 kampioenschappen die de Zweedse topclub heeft gewonnen. Net als in Nederland krijg je in Zweden per 10 kampioenschappen één ster. Het één na laatste kampioenschap van de club is echter heel bijzonder. Onder anderen in 1998 won de club de Allsvenskan. Dit deden zij terwijl ze de minste doelpunten maakte van alle clubs in de competitie. In 26 wedstrijden werden er 25 doelpunten gemaakt door de club uit Stockholm. De shirtsponsor van AIK is Notar. Ook Notar staat komend seizoen voor het eerst op het shirt van AIK. Notar volgt hiermee Abro op. Abro is maar kort sponsor geweest van AIK Stockholm. Zij stonden zelf namelijk ook pas één seizoen op het shirt van de Zweedse club. Nike maakt bij alle shirts gebruik van de zogeheten Nike Dri Fit Technology. Deze technologie zorgt voor verkoeling, vochtafvoer en ventilatie, zodat de spelers van AIK Stockhol optimaal kunnen presteren tijdens de wedstrijden. Het tenue wordt gecompleteerd door een zwarte broek en zwarte sokken.

AIK Stockholm voetbalshirt kopen

Op dit moment is het alleen mogelijk om het nieuwe thuisshirt van AIK te kopen in de fanshop van AIK Stockholm. Wanneer het shirt wel te koop is, hebben wij weer nieuws en krijgt u dit als eerste te horen. In onderstaande winkel is het wel mogelijk om andere producten van AIK Stockholm te kopen. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je AIK merchandise in DEZE WINKEL!